Sosyal Medya

YaÅŸam

Kore'den Suriyelilere 500 bin dolar yardım

Kore, Türkiye’ye, Suriyeliler için 500 bin dolar para yardımında bulundu.



"Türkiye'nin yaptığı harcama 3,5 milyar doları geçmiÅŸ durumda. Bugün itibarıyla Türkiye'de bulunan Suriyelilerin sayısı da 1 milyon 100 bini aÅŸtı"

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Sang Kyu:

"Türkiye hükümetinin yükünü az da olsa hafifletmek amacıyla doÄŸrudan yardım etme kararını aldık. BeÅŸ yüz bin dolar az bir miktar ancak bunun Suriye halkının sıkıntısını azaltması amacıyla kullanılacağına inanıyoruz"


"Türkiye'nin yaptığı harcama 3,5 milyar doları geçmiÅŸ durumda. Bugün itibarıyla Türkiye'de bulunan Suriyelilerin sayısı da 1 milyon 100 bini aÅŸtı" dedi.

Kore BüyükelçiliÄŸi ile AFAD arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Kore BüyükelçiliÄŸince, barınma merkezlerinde yaÅŸayan Suriyelilerin tuvalet ve banyo ihtiyacının karşılanması amacıyla 500 bin dolar bağışlandı.

AFAD'da düzenlenen toplantıda konuÅŸan Oktay, Suriyeliler için Kore Cumhuriyetinin 500 bin dolar yardım yaptığını belirtti.

Türkiye'nin Suriye'ye her türlü insani yardımda bulunduÄŸunu dile getiren Oktay, kamplar ve kampların dışında yaÅŸayanlara maliyet boyutunda bakıldığında, Türkiye'nin yaptığı harcamaların karşısında uluslararası camianın çok yardımda bulunmadığını söyledi.

Kore'nin coÄŸrafya olarak uzak ama tarihsel baÄŸlar olarak yakın olduÄŸunu ifade eden Oktay, yardımın miktarından ziyade, anlamının önemli olduÄŸunu vurguladı.

Kore'nin 'Biz Türkiye'yle birlikteyiz' mesajını verdiÄŸini belirten Oktay, "Bugün itibarıyla toplam uluslararası yardım 224 milyon dolar civarında, bunun 141 milyon doları BM tarafından, diÄŸerleri de belirli ülkeler tarafından yapılmış miktardır. Uluslararası stardartlar çerçevesinde Türkiye'nin yaptığı harcama 3,5 milyar doları geçmiÅŸ durumda. Bugün itibarıyla Türkiye'de bulunan Suriyelilerin sayısı da 1 milyon 100 bini aÅŸtı" diye konuÅŸtu.

Oktay, Irak ve Gazze'ye de yardımların devam ettiğini kaydetti.

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Sang Kyu de Suriye'de 3 seneden fazla süren olaydan dolayı halkın sıkıntı içinde olduÄŸunu söyledi.

Suriye'ye yardım eden Türkiye hükümetinin saÄŸladığı destekten dolayı maddi yükümlülük altında olduÄŸunu belirten Kyu, "Türkiye hükümetinin yükünü az da olsa hafifletmek amacıyla doÄŸrudan yardım etme kararını aldık. BeÅŸ yüz bin dolar az bir miktar ancak bunun Suriye halkının sıkıntısını azaltması amacıyla kullanılacağına inanıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediyeler verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.