Sosyal Medya

Güncel

Kandil Dağı eteklerinde petrol aranacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Türkiye'nin Kandil Dağı eteklerinde petrol arayacağını söyledi.



Enerji Bakanı Taner Yıldız, merkezi BaÄŸdat yönetimi ile yapılan anlaÅŸmalar ve Kuzey Irak ile imzalanan sözleÅŸmeler çerçevesinde Türkiye'nin Kandil Dağı eteklerinde blokları bulunduÄŸunu ve Hindırın ile Çoman sahalarında petrol arayacağını belirterek, çözüm süreci ile birlikte bu yolun açılacağına inandığını söyledi.

"ÇOK CÄ°DDÄ° BEKLENTÄ°LERÄ°MÄ°Z VAR"

Ankara'da Hacettepe Üniversitesi ile imzalanan madencilik protokolü töreninde çözüm sürecinin enerji sektörüne etkileri ile ilgili soruları yanıtlayan Yıldız, "Enerji sektörüyle alakalı çok ciddi beklentilerimiz var. Özellikle kayıp-kaçaktan tutun ki orada siyasi baskı yoluyla paralarını ödeyemeyen birçok vatandaşın Türk ekonomisine olumlu katkı koyacaklarına inanıyorum" dedi.

"HÄ°NDIRIN VE ÇOMAN SAHALARINDA ARAYACAÄžIZ"

Yıldız, "Bizim BaÄŸdat'la yaptığımız anlaÅŸmalar, Kuzey Irak ile alakalı yaptığımız sözleÅŸmeler çerçevesinde hemen Kandil Dağı eteklerinde bloklarımız var. Ve Hindırın ve Çoman sahalarında petrol arayacağız. Ben o yolun da açılacağına bu manada inanıyorum. Enerji sektörünün de çözüm süreci ile beraber yeni bir çalışma alanının oluÅŸacağına ben inanıyorum" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.