Sosyal Medya

Dünya

İsrail: İki devletli çözüm gerçekçi değil

İsrail Göçmen Bakanı Ze'ev Elkin, İsrail ile Filistin arasındaki iki devletli çözüm önerisinin gerçekçi olmadığını belirtti



İsrail Göçmen Bakanı Ze'ev Elkin, İsrail ve Filistin sorununa ilişkin iki devletli çözüm önerisinin gerçekçi olmadığını ve uygulanabilirliğini kaybettiğini belirtti.

İbranice yayın yapan Reshet Bet radyosuna konuşan Elkin, İsraillilerin Filistinlilerin de kabul edeceği bir çözüm arayışına girmesi gerektiğini söyledi.

Ä°ki devletli çözümün anlamını yitirdiÄŸine dikkati çeken Elkin, "Ä°srail ve Filistin sorununa iliÅŸkin iki devletli çözüm önerisi gerçekçi deÄŸil ve uygulanabilirliÄŸini kaybetti. Bana göre çözüm, Ä°srail’in 4 Haziran 1967 sınırlarına geri çekilmesidir.” dedi.

Ä°srail’in pazar günü atılan küçük çaplı füzeleri gerekçe göstererek Gazze’yi bombalamasını deÄŸerlendiren Elkin, ülkesinin Gazze’den gelen füzelere sessiz kalamayacağını savundu. Elkin, “Ä°srail, Siderot’u korumak için gerekli karşılığı verecektir.” ifadelerini kullandı.

İsrail ordu sözcülüğünden daha önce yapılan açıklamada, hava kuvvetlerinin, Siderot kentine pazar günü düzenlenen roket saldırısına karşılık olarak Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Hamas'a ait bazı hedefleri vurduğu belirtilmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.