Sosyal Medya

Coğrafyamız

İşgal Güçleri Bu Sabah Batı Yaka'da 16 Filistinliyi Gözaltına Aldı

Filistin halkına yönelik baskılarını sürdüren İşgal Güçleri Bu Sabah Batı Yaka'da 16 Filistinliyi Gözaltına Aldı



Ä°ÅŸgal güçleri bu sabah (22 Eylül Pazartesi) erken saatlerde Batı Yaka'nın çeÅŸitli bölgelerine düzenlediÄŸi baskınlar sırasında 6'sı El-Halil'in kuzeyindeki Sair beldesinden olmak üzere 16 Filistinliyi gözaltına aldı.

EÅŸ-Åželalide ailesine yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, iÅŸgal güçleri El-Halil'e baÄŸlı Sair beldesinin batı giriÅŸindeki Vadi EÅŸ-Åžark mahallesine baskın düzenledi. Ä°ÅŸgal askerlerinin arama yaptığı evlerde eÅŸyalara zarar verdiÄŸini ifade eden kaynaklar, Hamas liderlerinden 51 yaşındaki Ä°zzet Åželalide'nin ve bazı akrabalarının gözaltına alındığını bildirdi.

Beldede birçok eve düzenlenen baskının saat 02:00 sularında baÅŸladığını kaydeden kaynaklar, baskınlar sırasında iÅŸgal güçlerinin ÅŸiddet uyguladığını ve bazı evlerin kapılarının kırıldığını söyledi.

Yerel kaynaklar, iÅŸgal güçlerinin Ramallah'a baÄŸlı Beytunya beldesinde de Hamas üyesi iki aktivistin evlerine baskın düzenlediÄŸini ve aktivistlerin belde yakınlarındaki Ofer Cezaevi'ne götürüldüÄŸünü bildirdi.

Ä°ÅŸgal güçleri bu sabah ayrıca Cenin'in güneyindeki Müselliyetu'z-Zebabide ve Arabe beldelerine baskın düzenleyerek Taha Nacih Åžerkavi ve Mehdi Nacih Åžerkavi isimli kardeÅŸleri evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Filistinli Esir Kulübü, iÅŸgal güçlerinin Nablus'a baÄŸlı Burin köyüne baskın düzenleyerek dört kiÅŸiyi ve Beyt Furik beldesinden bir genci gözaltına aldığını açıkladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.