Sosyal Medya

Coğrafyamız

İranlı diplomat: PKK'ya yardım ettiğimiz algısı oluşturulmaya çalışılıyor

İran İçişleri Bakanı Abdulrıza Rahmani Fazli’nin asker kıyafeti giyerek Kandil Dağları'na çıkmasıyla ilgili yayınlanan haberlere İranlı bir diplomattan yanıt geldi.



Ä°ranlı diplomat, Yeni Åžafak'ın ve diÄŸer birçok medya organın yer verdiÄŸi Kandil'de Ä°ran ile PKK'nın görüÅŸtüne dair haberin aslı olmadığını belirterek, meseleye açıklık getirdi.
 
Ä°ranlı diplomat, Bakan Fazli’nın Kandil’in Ä°ran’da kalan Batı Azerbaycan bölgesini teftiÅŸ ettiÄŸine dikkati çekerek Ä°ran’ın PKK’nın yan kolu olan PJAK ile savaÅŸ halinde olduÄŸunu hatırlattı. Diplomat, “Ä°ran ve Türkiye iliÅŸkileri, yalan yazılan haber ve köÅŸe yazılarından etkilenmeyecek kadar kuvvetlidir” dedi. 

DoÄŸan Haber Ajansı’na konuyla ilgili özel açıklamalarda bulunan ve adının açıklanmasını istemeyen Ä°ranlı diplomat, Ä°ran Ä°çiÅŸleri Bakanı Rahmani Fazli'nin kiÅŸisel Instagram hesabı üzerinden paylaÅŸtığı fotoÄŸraflarda 3 bin metrelik Kandil DaÄŸlarının Irak sınırında deÄŸil, Ä°ran kısmında kalan Batı Azerbaycan bölümündeki Ä°ran sınırını teftiÅŸ ettiÄŸini belirtti. Bu ziyaretin rutin ve kendi sınırlarındaki bölgeyi teftiÅŸ niteliÄŸinde olduÄŸunu da vurgulayan Ä°ranlı diplomat, buraya Ä°ran bayrağı dikildiÄŸi yönündeki haberleri de yalanlayarak kendi bölgelerindeki yerde her zaman Ä°ran bayrağı olduÄŸunu söyledi. Ä°ranlı diplomat sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

“Biz her zaman Türkiye ile terörle mücadele konusunda iÅŸbirliÄŸi yaptık. Benim ricam haberlerin çarpıtılmadan gerçek olarak yazılıp kamuoyuna duyurulması. Bu haberlerin çoÄŸunu Siyonist Ä°srail üretiyor ve çatışmaya sürüklemeye çalışıyor. Her iki ülkenin yetkilileri kendi sınır bölgelerine gider ve burayı teftiÅŸ ederler ve bu çok doÄŸal bir ÅŸey. Bunu baÅŸka ÅŸekilde yorumlamak ve haber yapmak doÄŸru olmayan yalan haberlerdir. Ä°ran PKK’ya yardım ediyormuÅŸ gibi yazılan haberleri ve köÅŸe yazılarındaki yorumlarda dostane olmayan söylemler var. Ä°ran’ın da PKK’nın yan kolu olan PJAK ile savaÅŸ halinde olması unutulmamalıdır. Ä°ran ve Türkiye iliÅŸkileri yalan yazılan haber ve köÅŸe yazılarından etkilenmeyecek kadar kuvvetlidir.”

BATI AZERBAYCAN EYALET VALÄ°SÄ° Ä°LE FOTOÄžRAFI VARDI

Bu arada Ä°ranlı bakanın paylaÅŸtığı fotoÄŸrafların birinde yanında Batı Azerbaycan Eyaleti Valisinin sivil kıyafetle durmasını da teftiÅŸin Batı Azerbaycan bölgesi Ä°ran sınırında gerçekleÅŸtirildiÄŸinin teyidi olarak gösterildi. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.