Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran, Türkiye büyükelçisini Dışişleri'ne çağırdı

Tahran'daki Türkiye Büyükelçisinin temsilcisi İran Dışişleri Bakanlığı'na davet edilerek cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri ile ilgili açıklama istendi



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın Ä°ran'ın bölgedeki politikasını eleÅŸtiren ifadeleri üzerine Türkiye'nin Tahran'daki temsilcisi Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı'na çaÄŸrıldı.

Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Türkiye'nin Tahran Maslahatgüzarı Barış Saygın'ın DışiÅŸleri Bakanlığı'na çaÄŸrılarak CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Ä°ran konusunda kullandığı ifadelere açıklık getirilmesinin istendiÄŸini belirtti.

Afham, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Ä°ran konusunda sarf ettiÄŸi sözlerin 'Teamüllere aykırı ve uygunsuz olduÄŸunun' bakanlığa çaÄŸrılan Türk temsilcisine iletildiÄŸini kaydetti.

ErdoÄŸan'ın sözlerinden üzüntü duydukları ve buna olan Ä°ran'ın itirazını Maslahatgüzar Barış Saygın'a aktardıklarını ifade eden Afham, Ankara'dan bu konuda 'ikna edici ve açık' bir cevap istediklerini ifade etti.

Afham, "Ä°ran'ın bölgeye stratejik yaklaşımı ve komÅŸularıyla iliÅŸkisi, barış ve istikrardan yana karşılıklı saygıya dayalı iÅŸbirliÄŸi üzerine olmuÅŸtur. Ä°ran ve Türkiye'nin bu hedefe ulaÅŸmak için yeterli potansiyele sahip olduÄŸuna inanıyoruz" dedi.

Türkiye'nin Tahran Büyükelçi Rıza Hakan Tekin'in Ä°ran'da olmadığından dolayı yerine Maslahatgüzar Barış Saygın'ın DışiÅŸleri Bakanlığı'na çaÄŸrıldığını belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.