Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak-Ürdün sınırında saldırı

Irak'ın Ürdün sınırındaki Traybil Sınır Kapısı'nda bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırının ardından Ürdün, sınırı tek taraflı olarak geçişlere kapattı.



Anbar eyaleti il meclisi üyesi Azal Fehdavi, bomba yüklü üç araçla gerçekleÅŸtirilen ve beÅŸ kiÅŸinin ölümüne, dokuz kiÅŸinin yaralanmasına neden olan saldırıların ardından Ürdün tarafının sınır kapısını tek taraflı olarak kapattığını söyledi.

Ürdün'e geçmek için bekleyen yüzlerce tırın geçiÅŸine izin verilmediÄŸini ifade eden Fehdavi, hükümete sınırın yeniden açılmasının saÄŸlanması için Amman yönetimi ile derhal iletiÅŸime geçmesi çaÄŸrısında bulundu. 

Açıklama yapılmadı

Konuya iliÅŸkin Ürdün tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Sınır kapısı Ürdün ile Irak arasında gıda ve temel ihtiyaç maddelerinin geçiÅŸi için büyük öneme sahip. Traybil Sınır Kapısı'ndan her gün yüzlerce tır karşılıklı olarak her iki ülkeye halkın ihtiyaç duyduÄŸu malzemeleri taşıyor.

Irak'ın Ürdün sınırındaki Traybil Sınır Kapısı'na bomba yüklü 3 araçla düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre beÅŸ kiÅŸi öldü, 9 dokuz kiÅŸi de yaralandı.

Saldırı sırasında kapıda Ürdün tarafına geçmek için sıra bekleyen çok sayıda araçta zarar gördü. Yolda da patlamanın etkisi ile çökme meydana geldi.

Saldırıları IŞİD’in gerçekleÅŸtirdiÄŸi tahmin edilirken, ÅŸuana kadar saldırıları üstlenen olmadı.

Kaynak: Al Jazeera, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.