Sosyal Medya

YaÅŸam

İHH’dan 4 bin 700 TIR dolusu yardım

İHH Genel Başkan Yardımcısı Dede: “Bu zamana kadar 4 bin 700 tır dolusu kuru gıda, çocuk maması, temizlik maddesi, giysi, ısıtıcı ve battaniye başta olmak üzere 400 milyon liraya ulaşan yardımda bulunduk. Sınır ötesine 7 konteyner kent yaptık” dedi.



Yurtiçi ve yurtdışında düzenlediÄŸi yardım kampanyalarıyla ihtiyaç sahiplerinin yardımına koÅŸan Ä°HH Ä°nsani Yardım Vakfı, iç savaÅŸ nedeniyle kamplarda yaÅŸamak zorunda kalan Suriyelilere dört yılda yaklaşık 400 milyon liralık yardım götürdü.

Ä°HH Ä°nsani Yardım Vakfı Genel BaÅŸkan Yardımcısı Yavuz Dede, iç savaşın baÅŸlamasından bu yana Türkiye’de ve Suriye’deki kamplarda yaÅŸamak zorunda kalan mazlumların yaralarını sarmaya çalıştıklarını söyledi.

Bugüne kadar yaklaşık 4 bin 700 tır yardım malzemesini Åžanlıurfa, Kilis ve Reyhanlı’daki Ä°HH depoları ile koordine merkezlerine ulaÅŸtırarak dağıtımları gerçekleÅŸtirdiklerini ifade eden Dede, yardımların önemli bir kısmını Suriye içinde dağıttıklarını vurguladı.

Sınır ötesinde 13 su kuyusu açtıklarını, 18 çadır, 7 konteyner kent, 19 aÅŸevi, 39 fırın ve bu fırınların un ihtiyacının karşılanması için 12 deÄŸirmen kurduklarını anlatan Dede, bölgede yeni yaÅŸam alanları oluÅŸturmak için çalıştıklarını belirtti.

Dede, Reyhanlı ve Kilis’te de aÅŸevi ile fırın kurduklarını 200 bini Suriye’deki fırınlarda olmak üzere günlük 370 bin ekmek dağıttıklarını kaydetti.

Savaşın uzun sürdüÄŸünü ve daha da devam edecek gibi göründüÄŸünü belirten Dede, çadır kentlerde yaÅŸamın çok zorlaÅŸtığını o nedenle konteyner kent kurulmasının zorunlu hale geldiÄŸini söyledi. 

SIÄžINMACILAR Ä°ÇÄ°N 'AÄ°LE OKULU'

KÄ°LÄ°S - Kilis’te yaklaşık 24 bin kiÅŸinin barındığı Elbeyli Konaklama Merkezi’nde uygulama baÅŸlanan “Aile Okulu Projesi’’ kapsamında Suriyeli ailelere eÄŸitim veriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Aile Ä°çi EÄŸitim Programı (AEP) çerçevesinde BaÅŸbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi BaÅŸkanlığı (AFAD) ile BirleÅŸmiÅŸ Milletler Çocuklara Yardım Fonu? (UNICEF) Türkiye TemsilciliÄŸi tarafından pilot bölge olarak seçilen Elbeyli’deki kampta hayata geçirilen proje ile Suriyeli ailelere eÄŸitim verilmeye baÅŸlandı. Proje çerçevesinde kampta barınan 18 üniversite mezunu Suriyeli, Adana’da “EÄŸitici EÄŸitimi” aldı. Ardından kamp yönetimi tarafından verilen özel kurslara katılan Suriyeli eÄŸitmenler, sosyal yaÅŸam merkezlerinde oluÅŸturulan “Aile Okulları”nda göreve baÅŸladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.