Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Google'ın bedava internet projesine darbe



aldığı Titan Aerospace firması tarafından geliÅŸtirilen güneÅŸ enerjili uçağında, New Mexico eyaletinde 1 Mayıs günü gerçekleÅŸtirilen deneme uçuÅŸunda düÅŸtüÄŸü öÄŸrenildi.

Bloomberg Business'ın haberine göre, kanat geniÅŸliÄŸi 50 metre olan uçak, havalanmasından kısa süre sonra düÅŸtü. Albuquerque kentindeki özel bir pistten havalanan uçağın neden düÅŸtüÄŸünü belirlemek için ABD Ulusal Taşımacılık GüvenliÄŸi Kurulu tarafından inceleme baÅŸlatıldı.

Google, geçtiÄŸimiz yıl satın aldığı Titan Aerospace'in uzun süre havada kalabilen uçaklarıyla gökyüzünden internet aktarımı yapmayı amaçlıyor. Uydulardan gönderilen sinyaller gibi belli irtifalardan internet eriÅŸimi saÄŸlaması amaçlanan uçaklar, geliÅŸmekte olan ülkelere bedava çevrimiçi hizmet sunmayı hedefliyor.

Facebook ile internet yarışı veriyor

Google adına açıklama yapan Courtney Hohne, 'prototip uçak çakılmış olmasına raÄŸmen iyimser olduklarını ve yeni teknolojiler geliÅŸtirme aÅŸamasında her zaman zorluklar yaÅŸanacağını' belirtti.

Google gibi 'Internet.org' adlı bir proje baÅŸlatan Facebook, rakibi gibi dünyanın dört bir yanına bedava internet saÄŸlamayı istiyor. Facebook bu kapsamda Google'dan önce Titan'ı satın almak istemiÅŸ ancak daha sonra Britanya merkezli Ascenta firmasıyla anlaÅŸmıştı.

Google'ın çakılan Solara 50 adlı uçağı, kanatlarında güneÅŸ ışınlarından enerji üreten hücreler taşıyor. Bataryalarında enerji depolayabilen uçağın beÅŸ yıl süreyle havada kalabilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: Bloomberg Business ve Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.