Sosyal Medya

YaÅŸam

FSM Köprüsü‘nde 9 gişeden 4‘ü 2 hafta kapalı

fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki çalışma nedeniyle 25 Ocak'tan 8 Şubat'a kadar 1, 2, 3 ve 4 numaralı gişeler trafiğe kapatılacak.



Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'nde yapılacak çalışma dolayısıyla 25 Ocak'tan 8 Åžubat'a kadar 4 giÅŸe trafiÄŸe kapatılacak, trafik akışı OGS ve HGS etiketli araçların aynı ÅŸeridi kullanacakları 6 giÅŸeden saÄŸlanacak.

Ä°stanbul ValiliÄŸi'nden yapılan yazılı açıklamada,"Otoyol ve BoÄŸaz Köprülerinde Serbest GeçiÅŸ Ücret Toplama Sistemleri Yapım Ä°ÅŸi"nin, Karayolları Genel MüdürlüÄŸü tarafından projelendirilerek ihale edildiÄŸi belirtildi.

Proje kapsamında öncelikle FSM Köprüsü giÅŸe alanında, araçların ortak geçiÅŸ yapabileceÄŸi konstrüksiyonlar (TAK'lar) tesis edildiÄŸi, OGS ve HGS algılayıcılar bu konstrüksiyonlara yerleÅŸtirilerek, 5 ÅŸeritli araç geçiÅŸi saÄŸlandığı kaydedildi.

ARAÇ GEÇİŞİNE HAZIR HALE GETÄ°RÄ°LECEKLER

Serbest GeçiÅŸ Ücret Toplama Sistemi test çalışmalarının büyük ölçüde tamamlanması nedeniyle giÅŸe adaları ve kanopilerin kaldırılması, otoyol yüzeyi asfalt kaplama çalışmaları ve yatay-düÅŸey trafik iÅŸaretleme çalışmaları yapılarak, otoyolun araç geçiÅŸine hazır hale getirileceÄŸi aktarıldı.

Bu çalışmalar sırasında FSM Köprüsü'nde gerekli iÅŸaretlerle 1, 2, 3 ve 4 numaralı giÅŸelerin trafiÄŸe kapatılacağı, trafik akışının, OGS ve HGS etiketli araçların aynı ÅŸeridi kullanacakları 6, 7, 8, 9, 10 ve 11 numaralı giÅŸelerden saÄŸlanacağı bildirildi.

ÇALIÅžMALAR YARIN BAÅžLIYOR

Çalışmaların, 25 Ocak Pazar günü saat 01.00'de baÅŸlayacağı ve 8 Åžubat Pazar günü saat 14.00'te tamamlanacağı duyuruldu.

Çalışmalar esnasında gerekli tüm emniyet önlemlerinin alınacağı ve onaylı trafik projesine göre gerekli trafik iÅŸaretlemelerinin yapılacağı ifade edilen açıklamada, sürücülerin yol üzerindeki trafik iÅŸaret ve iÅŸaretçilerine titizlikle uymaları gerektiÄŸi vurgulandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.