Sosyal Medya

Makale

Fırtına öncesi sessizlik

Cin ÅŸiÅŸeden çıktı.. 

Pandora’nın Kutusu açıldı..

AK Parti’nin 3 talihsizliÄŸi. Cemaate güvendi, onunla dostça iliÅŸkiler kuracağını sandı, ama yanıldı.. Aslında yanılan sadece AK Parti deÄŸil, Cemaat de AK Parti’yi kazanacağını sanmıştı..

Sonra AK Parti, Esed’i iyi insani iliÅŸkilerle kazanacağını sandı. Yanılmıştı..

Ardından çözüm süreci, barış süreci ile PKK’ya silah bıraktıracağını sandı. Yine baÅŸaramadı..

Åžimdi 3 cephede birden savaşıyorlar. Aslında 7 düvele karşı verilen bir savaÅŸ bu..

Barış süreci AK Parti için bir umut, insani bir giriÅŸimdi, ama ÅŸahinler için daÄŸ kadrolarını silahları ile birlikte ÅŸehirlere yerleÅŸtirmek, ÅŸehirdeki gençleri daÄŸa çıkarıp eÄŸitmek için bir fırsata döndü..

Paralel yapı, derin devlet, Esed, Ä°srail, DAEÅž, PKK/PYD, DHKP-C hepsi kol kola..

Bu senaryoda Gülen de bir örgüt lideri, Esed de.. Gülen dini bir kanaat önderi ya da Esed Suriye devletinin CumhurbaÅŸkanı deÄŸil. Nusayri gerilla savaÅŸçılarının komutanı gibi bir rol üstlendi..

Polis alarmda, suikast timleri, canlı bombalar, bomba yüklü araç, mayınlı alanlarla ilgili her saat başı yeni bir haber geliyor..

Kimsenin bu saatten sonra geri dönüÅŸ ÅŸansı yok.. Ne olacaksa olacak. Ä°nceldiÄŸi yerden kopacak.

Türkiye terör baskısı altında seçime gidecek..

MHP son gelişmelerden memnun.. CHP şaşkın.. Paralel yapı tedirgin..

Olay sadece bir iç politika sorunu deÄŸil artık..

ErdoÄŸan Çin ve Endonezya’da.. DöndüÄŸünde hükümet kurma çalışmalarında belli bir yere gelmiÅŸ olunması gerek. Giderken zaten söyleyeceÄŸini söyledi.. Türkiye’nin beklemeye tahammülü yok. Barış süreci de fiilen sona ermiÅŸ durumda..

Önümüzdeki günlerde askeri ÅŸura var..

Bir kaç gün içinde, büyük ihtimalle, MHP’nin doÄŸrudan ya da dolaylı bir ÅŸekilde dışarıdan desteklediÄŸi ya da seçim ÅŸartlı bir koalisyon her an açıklanabilir.. Kasım sonunda seçim var, bana sorarsanız.

Askeri ÅŸuradaki terfiler belli olduktan, genel strateji belirlendikten sonra, görev devir teslim beklenmeden yeni plan hayata geçirilecek. Terfi edecek olan da zaten muvazzaf. Acil durum kuralları çerçevesinde durumdan vazife çıkartılacaktır..

ErdoÄŸan Türkiye’de deÄŸil, Hükümet görüÅŸmeleri son aÅŸamada ve askeri ÅŸura kapıda.. Birileri için bu bir fırsat gibi gözükebilir. NATO toplantısından çıkan sonuç Ankara’yı rahatlatsa da piyasayı rahatlatmaya yetmedi.

DoÄŸu ve GüneydoÄŸu, büyük ÅŸehirler diken üstünde..  Barış sürecinin sona ermesi insanları kaygılandırıyor.. Barış deÄŸil güvenlik kaygıları öne çıktı.. Barış ancak yeniden güvenlik tehdidinin kaldırılmasından sonra mümkün olacak.. Bundan sonra hiç bir ÅŸey eskisi gibi olmayacak.. PKK da eski PKK olmayacak. HDP de öyle.. Apo’nun yeri ve rolü de yeniden ÅŸekillenecek..

Her iki kesimde de gerilim artabilir.. Devlet tarafı aralıksız, kararlı bir ÅŸekilde olayın üzerine gidecek. PKK hem Türkiye’de, hem Irak’ta, hem Suriye’de, hem de NATO kararından sonra AB ülkelerinde zor durumda kalabilir..

Åžunu görmek lazım, eÄŸer devlet terörle baÅŸ edemeyecek olursa, sivil insanlar silahlı karşı mücadele birlikleri oluÅŸturacak olursa, bunun Türkiye’ye maliyeti çok yüksek olur. Ama bunun PKK’ya maliyeti çok daha büyük olur..

PKK da, HDP de Türkiye’yi ve hükümetin sabrını çok zorladılar..

Saldırılar sürüyor, TSK ve polisi buna cevabı da anında geliyor..

PKK’nın bugüne kadarki güç gösterisi, nerede ise bir Kürt devletinin eÅŸiÄŸine gelindiÄŸi gibi bir hava doÄŸurmuÅŸtu. Vergi alıyorlar, yargılama yapıyorlar, güvenlik noktalarında denetim yapıyorlar. Halk da mecburen bu  yapıya boyun eÄŸiyordu.. Åžimdi ortaya çıkan durumda, hem örgüt içinde, hem KCK, hem parti, hem PYD içinde farklı görüÅŸler ortaya çıktı.. Halk tedirgin. Belirsizlik halkta karamsarlığa sebep oluyor..

Öyle zannediyorum ki, eÄŸer Kasım sonunda seçim varsa Ekim ayına varmadan hükümet terör karşısında arkası arkasına sonuç alıcı operasyonlar yapacaktır.. Hükümet, her terör eylemine anında ve caydırıcı bir ÅŸiddetle karşı cevap vermekte kararlı.. Seçimin saÄŸlıklı bir ÅŸekilde yapılması, sandık güvenliÄŸi buna baÄŸlı.. Bunun ilk iÅŸaretlerini de AÄŸustos’un ilk haftasından sonra görmeye baÅŸlayacağız..

PKK ve HDP’nin geniÅŸ halk kesimlerini sokaÄŸa çekme kabiliyeti yok. Halk ÅŸimdi kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı güvenlik ve refahın deÄŸerini daha iyi anlamış durumda, NiÅŸantaşı, TeÅŸvikiye cemaati de.. Paralel yapının sempatizan kitlesi  de aynı ÅŸekilde. Paralel yapı medyasının, Zaman, Bugün, Meydan, Taraf tümü seçimden bu yana her hafta düzenli bir ÅŸekilde tiraj kaybediyor.. HDP de kamuoyu araÅŸtırmalarına yansıyan ciddi bir oy kaybı ile karşı karşıya.. CHP de bir ölçüde de olsa keskin sirke politikasından uzaklaÅŸmış durumda.. AK Parti HDP’den uzaklaşırken MHP tabanından destek almaya baÅŸladı.. Siyasette taÅŸlar yerinden oynadı ve dengeler yeniden kuruluyor..

Yeni hükümet kurulur kurulmaz, meclis kısa süreli de olsa yoÄŸun bir çalışma temposuna girebilir.. Ve tabi bu arada DTP’li bazı milletvekillerinin dokunulmazlığı gündeme gelebilir, HDP ile ilgili yargı süreci de baÅŸlatılabilir.. ErdoÄŸan, parti kapatmanın çözüm olmadığını söyledi. Açıkça söylemese de, terör örgütüne arabasında suikast silah taşıyan bir milletvekilinin de yaptığının yanına kalmaması gerektiÄŸini ifade etti.

Gelecek günler, bu günlerden daha hareketli geçebilir.. Sabırlı olmamız gerek.. Önümüzde yeni seçim için 4 ay gibi bir zaman var.. Herkesin daha dikkatli, sorumlu olması gereken dört ay! Bu durumda 2015 kaybedilen bir yıl oluyor.. Ä°nÅŸallah 2016 geçmiÅŸin kaybını da kazanacağımız bereketli bir yıl olur. Selam ve dua ile..

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.