Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistinli çocuklar BM önünde gösteri düzenledi!

Filistinli çocuklar, İsrail'in akrabalarına yönelik gözaltılarını protesto etmek için Gazze'deki Birleşmiş Milletler binası önünde gösteri düzenledi.



Filistinli Ã§ocuklar, Ä°srail'in akrabalarına yönelik gözaltılarını protesto etmek içinGazze'deki BirleÅŸmiÅŸ Milletler binası önünde gösteri düzenledi.

Filistin Esirler Bakanlığı'nı Ä°srail'in gözaltılarını reddetmeye davet eden afiÅŸler taşıyan çocuklar, bakanlığın özgürlük ve güvenliklerini saÄŸlamasını istedi.

Gösteriye katılan çocuklarıdan Muhammed Ebu Sisi, "İsrail'in çocuklara yönelik gözaltıları arttı. Bizler dünyadaki diğer çocuklar gibi özgür ve güven içinde yaşamak istiyoruz" diyerek, uluslararası insan hakları kuruluşlarını İsrail'in işlediği suçları durdurmaya çağırdı.

Öte yandan Filistin Esirler Bakan vekili Bahauddin el-Medhun, İsrail'in yaraladığı 5 çocuğu hapiste tuttuğunu belirterek, "İsrail hapishanelerindeki çocuklar işkence, açlık ve tıbbi destekten mahrum olarak İsrailli canilerle birlikte tutuluyorlar" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.