Sosyal Medya

Makale

Ey Modern Kavmim

Ä°slam ümmeti modern çaÄŸların inkar edilemeyecek ÅŸekilde en mutsuz ümmetidir.Sayısal olarak en büyük toprakları ve kaynakları açısından en zengin bir toplumdur.En büyük mirasa en tutarlı ideolojiye sahip tek ümmet olmasına raÄŸmen modern dünya düzeyinin çok zayıf bir unsurudur. Sayısız devletlere birimlere ayrılmıştır.Kendi ihtiyaçlarını karşılamaktan ve düÅŸmanlara karşı kendisini savunmaktan acizdir. Allah'ın emrettiÄŸi gibi vasat bir ümmet olmak yerine herkesin avı durumuna düÅŸmüÅŸtür.Ä°nsanlığın modern çaÄŸlardaki fakirliÄŸe, cehalete, düÅŸmanlığa,ahlaksızlığa ve dinsizliÄŸe karşı verdiÄŸi tarihi savaşında göz ardı edilmiÅŸtir.''Onlar kendilerini deÄŸiÅŸtirmedikçe Allah onların durumunu deÄŸiÅŸtirmez''(13-11)Ä°lahi hükmü aynı ÅŸekilde tarihinde hükmüdür. Bu durum Ä°slam ümmetine uygulandığında önceki reform teÅŸebbüslerinin baÅŸarısızlığını ve hala süre gelen rahatsızlıkları nedenini açıklar. Müslümanlar bugün modernleÅŸmenin parçalanmışlığın içinde bocalamaktadır.Ä°nsanlar modernleÅŸme ile birlikte daha fazla yalnızlaÅŸtılar.Kendilerine anlam saÄŸlayan gelenekten dinden koptular. Modernite insan aklını adeta putlaÅŸtırarak insan ruhunu yalnız bıraktı.Halbuki insanın en temel ihtiyaçlarındandır ait olma ve iliÅŸki ihtiyacı. Modernite geçmiÅŸin iliÅŸkilerini yok saydı onun yerine anlamlı bir ÅŸey ikame edemedi.Modern hayat insanın yaratılışına fıtratına bir meydan okumak gibi insanlığımızı fıtratından kopardı. Modernite insan ruhunda bir yersiz yurtsuzluÄŸa yol açmış ait olma hissinin yok oluÅŸunu telafi edememiÅŸtir.

Kim ne derse desin adeta peygamberlerini taÅŸlayan her türlü kutsallığı yok sayan bir insan yığını içerisindeyiz. Bu noktada sözü Halil Cibran'a bırakalım.Onun ÅŸu feryadına ibretle kulak verelim.
 
Ey kavmim:
Sen ki peygamberlerini bile dinlemedin,beni hiç dinlemezsin.Dönüpte bakmazsın ölülerine.Lut kavminden de deÄŸilsin sen,hazdan olmayacak mahvın.Acıyla karıldı harcın,acıya da yabancı deÄŸilsin.Ağıtları sen yakarsın ama kendi kulakların duymaz kendi ağıdını.Bir koyun sürüsünden çalar gibi çalarlar insanlarını ve sen bir koyun sürüsü gibi bakarsın çalınanlarına.Tanrıya yakarır ama firavunlara taparsın,Musa kızıl denizi açsa önünde,sen o denizden geçmezsin.
 
Ey kavmim:
Sen ki peygamberleri bile dinlemedin,beni hiç dinlemezsin.Korkarsın kendinden olmayan herkesten ve sen kendinden bile korkarsın. Hz. Ä°brahim olsan,sana gönderilen kurbanı sen pazarda satarsın.Hz Ä°sayi gözünün önünde çarmaÄŸa gerseler sen baÅŸka ÅŸeylere aÄŸlarsın.Gündüzleri Maria Magdalena yı fahiÅŸe diye taÅŸlar,geceleri koynuna girmeyi çabalarsın.Zebur'u,Tevratı, Ä°ncili,Kur an ı bilirsin.Hz Davut için üzülür ama Golyat ı tutarsın.
 
Ey kavmim:
Sen ki peygamberlerinin dediklerini bile dinlemedin.Beni hiç dinlemezsiz.Dönüpte bakmazsın ölülerine Lut kavminden de deÄŸilsin,hazdan olmayacak mahvın.Ama sen kendi acına da yabancısın.Kadınların siyah giyer,kederle solar tenleri ama onları görmezsin.Her kuytulukta çocuÄŸun vurulur,aldırmazsın.Merhamet dilenir,ÅŸefkat dilenir,para dilenirsin ve nefret edersin dilencilerden.Utancı bilir ama utanmazsın.Tanrıya inanır ama firavunlara taparsın.Bütün seslerin arasında yalnızca kırbaç sesini dinlersin sen.
 
Ey kavmim:
Sen ki peygamberlerini bile dinlemedin beni hiç dinlemezsin.Sana yapılmadıkça iÅŸkenceye karşı çıkmazsın.Senin bedenine dokunmadıkça hiçbir acıyı duymazsın.Örümcek olsan Hz. Muhammed'in saklandığı maÄŸaraya bir aÄŸ örmezsin.Her koyun gibi kendi bacağından asılır,her koyun gibi tek başına melersin. Hz. Hüseyin'in kellesini vurmaz ama vuranı alkışlarsın. Muaviye ye kızar ama ayaklanmazsın. Hz. Ömer'i bıçaklayan ele sen bıçak olursun.
 
Ey kavmim:
Sen ki peygamberlerini bile dinlemedin beni hiç dinlemezsin.Ölülerine dönüpte bakmazsın.Lut kavminden de deÄŸilsin hazdan olmayacak mahvın.Ama arkana baktığın için taÅŸ kesileceksin.Ve sen kendine bile aÄŸlamayacaksın.KomÅŸun aç yatarken sen tok olmaktan haya etmezsin.Musa önünde kızıl denizi açsa o denizden geçemezsin.Tanrıya inanır ama firavunlara taparsın.
 
Ey kavmim:

Sen ki peygamberlerini bile dinlemedin beni hiç dinlemezsin.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.