Sosyal Medya

YaÅŸam

Evde oynarken balon yutan çocuk öldü!

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde evde balon yutan 20 aylık Yusuf Buğra hayatını kaybetti. Çocuğun ölümüyle ilgili aileden ihmal iddiası geldi.



Olay Kocaeli'nin Dilovası ilçesi Mimarsinan Mahallesi Mimar Sinan Caddesinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, evde annesi Seyhan Åžanlı'nın temizlik yaptığı sırada balonla oynayan 20 aylık Yusuf BuÄŸra, balonu aÄŸzına götürdüÄŸü sırada bir anda yuttu. Sesi duyan annesi Seyhan Åžanlı hemen Yusuf BuÄŸra'yı alarak, mahalle sakinlerinin de yardımıyla hastaneye götürdü. Yolda kalbi duran minik Yusuf BuÄŸra'nin kalbi tekrar çalıştırıldı.

Ä°lk gittikleri hastanede müdahale edilemeyen Minik Yusuf, daha sonra baÅŸka bir hastaneye kaldırıldı. Burada da yapılan müdahalenin ardından tekrar baÅŸka bir hastaneye yönlendirilen aile, gittikleri hastaneden de yanıt alamayınca tekrar aynı hastaneye geri döndü. 4 hastane gezen aile, ikinci defa geldikleri hastanede minikçocuklarını kaybetti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"EVDE OYNARKEN PATLAYAN BALON NEFES BORUSUNA KAÇTI"

Yusuf BuÄŸra ve 6 aylık bir bebeÄŸi daha olan baba KürÅŸat Kemal Åžanlı, hastane hastane dolaÅŸtıklarını, saatlerce müdahale edilmeden bekletildiklerini iddia ederek ÅŸunları söyledi: "ÇocuÄŸum balonla evde oynuyorken, yere düÅŸüyor. O anda içini çekerken balon nefes borusuna kaçıyor. Burada mahalledekilerin yardımıyla hastaneye götürüyorlar. Yolda zaten çocuÄŸumun kalbi duruyor. Sonra tekrar hayata getiriyorlar. ÇocuÄŸun bütün fonksiyonları geri dönüyor. Daha sonra ambulansla Farabi Devlet Hastanesi'ne kaldırıyor. Ben de o sırada Adapazarı'nda ÅŸantiyedeydim. Hemen atlayıp hastaneye geldim. Orada 2 saat bekletildik. Sonra çocuÄŸu makineye baÄŸladılar ve dediler ki, 'sevkini hazırlıyoruz' Bu sevki, çocuÄŸu gönderdikten sonra biz de götürebilirdik. Sonuçta bu bir evrak. Daha sonra, 'Yüzyıl Hastanesi'ne kaldıracağız' dediler. 3 saat de orada bekledik. Çocuk zaten o sırada ölmek üzereydi. Sonra, 'ciÄŸerinde balon parçası kaldı' diyerek tekrar Farabi Devlet Hastanesi'ne sevk ettiler. Zaten Farabi'ye geri geldiÄŸimizden 15 dakika sonra hayatını kaybetti."

 

 

 

 

 

 

"5 SAATÄ°N 4 SAATÄ°NÄ° BEKLEYEREK GEÇÄ°RDÄ°K"
 
"5 saatin 4 saatini bekleyerek geçirdik. En fazla 1 saat müdahalede bulundular" diyen baba Åžanlı, "Bana eÅŸim haberverdi. Zaten hemen iÅŸ elbiselerimle apar topar çıktım. 20-25 dakika sonra hastaneye vardım. Orada oÄŸlum 5 saat sonra vefat etti. Biz o 5 saatin 4 saatini bekleyerek geçirdik. En fazla 1 saat müdahalede bulundular. O bir saatte zaten ambulans, makineye baÄŸlama, o yani. BaÅŸka hiçbir ÅŸey yapılmadı. Ä°lk gittiÄŸimizde biz zaten ameliyat olacağı hastane götürmüÅŸtük. Orada ameliyat olsaydı belki de çocuÄŸum ÅŸuan yaÅŸayacaktı. BaÅŸtan sona ihmal. Bu böyle olmayacak. BoÅŸ durmayacağız. O müdahaleyi yapmayan doktorun ismini de öÄŸrenebileceÄŸim birimler var. Yani boÅŸ durmayacağım" ifadelerini kullandı.
 
Hastaneye yönetimi ise konuyla ilgili gereken müdahalenin yapıldığını söyledi.

Kaynak: Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.