Sosyal Medya

Makale

‘El yapımı’ değil, FETÖ imalatı patlayıcı

PKK’nın terör saldırılarında kullandığı patlayıcıları “el yapımı” biçiminde hangi “uzman”ın ilk olarak dolaşıma soktuÄŸu bilinmez. Ancak “el yapımı” tanımının (Bir de buna ‘EYP’ diye şık bir kısaltma uydurdular) PKK’nın çözüm sürecini bitirdiÄŸi dönemin sonunda dolaşıma girdiÄŸi net. Yani “el yapımı patlayıcı” tanımı hayli yeni. PKK’yla ilgili yapılan tanımlamaların pek çoÄŸunda olduÄŸu gibi burada da gerçeÄŸi gizleme iÅŸlevi gören bir isimlendirme söz konusu.

“El yapımı” denince terörün arkasındaki iç ve dış güçlerin silah ve mühimmat desteÄŸi bir anda kaybolup gidiyor; sanki topraktan, havadan, sudan yani yoktan bomba imal edip Türkiye’ye saldırıyorlarmış gibi bir algı ortaya çıkıyor.

Oysa PKK’nın 22 Temmuz 2015’ten günümüze sürdürdüğü terör saldırılarının mühimmatı büyük oranda Ä°ngiliz himayesindeki Akın Ä°pek ile baÄŸlantılı ÅŸirketlerce saÄŸlandı. PKK’nın 7 Haziran seçimlerinden sonra ilan ettiÄŸi “devrimci halk savaşı”, hendek terörü ve canlı bomba saldırıları daha baÅŸlamadan, PKK’ya FETÖ imalatı bomba malzemeleri gönderilmeye baÅŸlanmış!

Bu önemli bilgiler Ferhat Ãœnlü ve Abdurrahman ÅžiÅŸmek imzasıyla Sabah gazetesinde haber oldu. Güvenlik raporlarına göre Ä°ngiltere’ye sığınan FETÖ’cü Akın Ä°pek’in desteklediÄŸi “Y... A.Åž”nin Lübnan ve Suriye’ye ihraç ettiÄŸi patlayıcılar PKK’nın eline ulaÅŸtı. Mayıs 2015’te bu ÅŸirkete ait patlayıcı dolu TIR’lar Mardin’den çıkış yaparak Lübnan’a gitti. Patlayıcılar buradan da PKK’ya sevk edildi.

Bu ÅŸirketin patlayıcı madde dolu TIR’larından biri kaza yapınca Türkiye’den Lübnan ve Suriye’ye kaçak taşınan mühimmat trafiÄŸi ortaya çıkıyor.

Aynı ÅŸirket Haziran 2015 tarihinde ise Lübnan’da yerleÅŸik “Lebanese Explosives Co.” adlı ÅŸirkete 17.000.000 km infilaklı fitil, 13.000.000 adet elektrikli kapsül, 50.000.000 adet adi kapsül ve 3.500.000 kg kapsüle duyarlı emülsiyonpatlayıcı, partiler halinde Suriye üzerinden ihraç edilmek istendi. Ancak söz konusu ihracat Suriye’deki iç savaÅŸ ve Lübnan’a yönelik BM kararı kapsamında DışiÅŸleri Bakanlığı tarafından engellendi.

GüneydoÄŸu’da ÅŸehit düşen güvenlik güçlerinin çoÄŸu, bu FETÖ imalatı patlayıcılarla ÅŸehit düştü. Cizre, Sur, Nusaybin’deki tuzaklı saldırılarda (PKK’nın Türkiye’yi Suriye ve Irak’a çevirmeye hazırlandığı günlerde) Lübnan’a ihraç edilen bu infilaklı fitiller kullanıldı.

Türkiye’yi kan gölüne çevirmesi için PKK’nın ihtiyaç duyduÄŸu malzemeleri temin eden böyle kaç ÅŸirket var? Gerçek ÅŸu ki; dışarıdan mühimmat desteÄŸi olmasaydı PKK, 22 Temmuz sonrası baÅŸlattığı terör dalgasını sürdüremezdi. PKK’nın iç savaÅŸ çıkarabilmesi için gerekli tüm malzemeler içerideki ve dışarıdaki düşman yapılar tarafından saÄŸlandı. “El yapımı” diyerek gizlemeye çalıştıkları iÅŸte bu devasa boyutlardaki destek mekanizmasıdır. Örgüte doÄŸrudan veya dolaylı yollardan ulaÅŸtırdıkları patlayıcı, lojistik ve istihbarat desteÄŸiyle FETÖ, PKK’yı Türkiye’yi iç savaÅŸa sürüklemeye ve darbeye zemin hazırlamaya yöneltmiÅŸtir.

15 Temmuz itibarıyla devletin eline büyük bir fırsat geçmiÅŸtir; bu PKK ve FETÖ’yü bitirme, tasfiye etme imkanıdır. Ankara kararlı davranabilirse Batı’nın Türkiye’yi içeriden çökertme planının maÅŸası olan PKK ve FETÖ’yü tümden bitirmek için koÅŸullar oluÅŸmuÅŸtur.

Gerek toplumda gerekse devlette PKK ve FETÖ’nün tümden temizlenmesi yönünde büyük bir mutabakat saÄŸlandı. Bundan sonrası Ankara’nın kararlılığına, becerisine ve inancına kalmış.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.