Sosyal Medya

Güncel

KKTC'den AB Komisyonu Başkanı Leyen'in açıklamalarına tepki

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Leyen'in '(Kıbrıs'ta) iki devletli çözümü asla kabul etmeyeceğiz' açıklamasına tepki göstererek 'AB yetkilileri, bu açıklamalarıyla Kıbrıs Türk halkının iradesini hiçe saymaktadırlar' ifadesini kullandı.



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) DışiÅŸleri Bakanı Tahsin ErtuÄŸruloÄŸlu, Avrupa BirliÄŸi (AB) Komisyonu BaÅŸkanı Ursula Von der Leyen'in "(Kıbrıs'ta) iki devletli çözümü asla kabul etmeyeceÄŸiz" açıklamasına tepki göstererek "AB yetkilileri, bu açıklamalarıyla Kıbrıs Türk halkının iradesini hiçe saymaktadırlar." ifadesini kullandı.

Bakan ErtuÄŸruloÄŸlu, yaptığı yazılı açıklamada, AB Komisyonu BaÅŸkanı von der Leyen'in, Belçika'nın baÅŸkenti Brüksel'de 24-25 Haziran tarihlerinde düzenlenen AB Liderler Zirvesi'nin ardından düzenlenen basın toplantısında KKTC'ye yönelik açıklamasına tepki gösterdi.

Von der Leyen'in, bir gazetecinin sorusuna karşılık "(Kıbrıs'ta) iki devletli çözümü asla kabul etmeyeceÄŸiz" yanıtını kuvvetle kınayan ErtuÄŸruloÄŸlu, "AB yetkilileri, bu açıklamalarıyla Kıbrıs Türk halkının iradesini hiçe saymaktadırlar." dedi.

 
 

Bakan ErtuÄŸruloÄŸlu, AB'nin bu pozisyonunun, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne koÅŸulsuz desteÄŸinin de yeni bir örneÄŸi olduÄŸunu belirterek ÅŸunları kaydetti:

"Kıbrıs Türk halkına verdiÄŸi tek bir sözü dahi yerine getirmeyen AB'nin bu tutumu ÅŸaşırtıcı deÄŸildir. Bu tutum, ayrıca AB'nin, Ada'daki mevcut durumun devamından memnun olduÄŸuna da iÅŸaret etmektedir. Ada'da herhangi bir anlaÅŸma, Kıbrıs Türk ve Rum tarafları arasında bulunacaktır. AB, bu olguyu elbet anlayacaktır."

ErtuÄŸruloÄŸlu, AB'nin üyelik kriterlerini hiçe sayarak bir Rum devletini Kıbrıs'ın tamamını temsilen üye yaptığını hatırlatarak AB'nin bu utancını kamufle etmek adına sergilediÄŸi saldırgan ve çirkin tavrı asla kabul edilmeyeceklerini, egemen ve eÅŸit uluslararası devlet politikalarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını vurguladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.