Sosyal Medya

Güncel

Avrupa'nın en büyük kulesi hizmete açıldı

Çamlıca Kulesi'nin resmi açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 'Teknik özellikleriyle ve mimarisiyle İstanbul’un yeni simgesi olacak, Avrupa'nın en büyük kulesini hizmete açıyoruz.' dedi.



UlaÅŸtırma ve Altyapı Bakanı Adil KaraismailoÄŸlu, "Ne mutlu bizlere ki, bugün de dünyada ilk defa aynı anda 100 FM radyo yayını yapacak, teknik özellikleriyle ve mimarisiyle Ä°stanbul'un yeni simgesi olacak, Avrupa'nın en büyük kulesini hizmete açıyoruz." dedi.

Çamlıca Kulesi'nin resmi açılışı CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın katılımıyla gerçekleÅŸtirildi.

 

camlicakule1_2

Bakan KaraismailoÄŸlu, törendeki konuÅŸmasında Türk milletinin Ä°stanbul sevdasının, peygamber müjdesiyle baÅŸlayıp, 1453'teki kutlu fetihten sonra da asırlar boyunca Ä°stanbul'un imarı ve inÅŸası için verilen büyük hizmetlerle devam ettiÄŸini söyledi.

 

 
 
 

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın 1994 yılındaki belediye baÅŸkanlığı döneminin, bu tarihi yolculuÄŸun dönüm noktası olduÄŸuna iÅŸaret eden KaraismailoÄŸlu, ÅŸunları kaydetti:

"Ä°stanbul'a ve Ä°stanbullulara canı gönülden verilen hizmetlerle artık Ä°stanbul bir dünya kentidir. Ne mutlu bizlere ki, bugün de dünyada ilk defa aynı anda 100 FM radyo yayını yapacak, teknik özellikleriyle ve mimarisiyle Ä°stanbul'un yeni simgesi olacak, Avrupa'nın en büyük kulesini hizmete açıyoruz. Toplam 30 bin 150 metrekare alana kurulu olan Çamlıca Kulesi'nin zemin kotu 218 metre olup, zemin üzerindeki yapı yüksekliÄŸi 369 metredir. Kulemiz, 4 katı zemin altında, 45 katı da üzerinde olmak üzere toplamda 49 kattır. Kulemizin zemin katında podyum, üzerinde teknik katlar, onların da üzerinde seyir terasları ve restoranlar yer almaktadır.

Bu katların üzerinde teÅŸekkül eden çelik anteninin yüksekliÄŸi 168 metre olan kulemizin deniz seviyesinden yüksekliÄŸi tam 587 metreyi bulmakta. Bu boyutlarıyla, ülkemizin ve Avrupa'nın en yüksek binası olan Çamlıca Kulesi, deprem ve rüzgâr etkilerine karşı güçlendirilmiÅŸ bir ÅŸekilde imar edilmiÅŸtir. Kulemiz aynı zamanda, 100 FM radyo yayınının aynı anda yapıldığı dünyada ilk kule olma özelliÄŸine de sahiptir."

KaraismailoÄŸlu, Çamlıca Tepesi'ndeki 33 adet büyük antenin oluÅŸturduÄŸu görüntü ve manyetik alan kirliliÄŸine son verildiÄŸini anımsatarak, aynı zamanda ciddi bir enerji tasarrufunun da saÄŸlanacağını dile getirdi.

Kulenin, radyo ve televizyon kuruluÅŸlarına, anten, birleÅŸtirici, verici cihaz, elektrik, jeneratör yedekleme, UPS, elektronik bakım-onarım ve kesintisiz yayın izleme hizmetleri verdiÄŸini belirten KaraismailoÄŸlu, bununla birlikte kablosuz telekomünikasyon operatörlerine de altyapı hizmeti saÄŸlandığını söyledi.

KaraismailoÄŸlu, Çamlıca Kulesi'nin Türkiye'de karasal sayısal yayına geçiÅŸin teknik altyapısını oluÅŸturarak Türkiye'nin yayıncılık kalitesi ve kapasitesini yüksek standartlara ulaÅŸtırmayı hedeflediÄŸine dikkati çekerek, ÅŸunları söyledi:

"Çamlıca Kulesi, ayrı ayrı kontrol edilebilen 62 bin noktadan 16,7 milyon renk tonları ile Ä°stanbul'u aydınlatan, dünyanın en kapsamlı ışıklandırma yazılımına sahiptir. Çamlıca Tepesi'nin güzelliÄŸini ve doÄŸal bitki örtüsünü korumak ve geliÅŸtirmek için önemli peyzaj çalışmaları yaptık. Çamlıca Tepesi'ndeki metal ormanının yerinde artık adeta bir botanik bahçesi olarak düzenlenmiÅŸ geniÅŸ bir yeÅŸil alanımız var. Ayrıca, 30 bin 150 metrekarelik kule çevresindeki sosyal alanlarda, çeÅŸitli türlerde 2 bin 750 adet aÄŸaç diktik.

 

 
 
 

Toplam 20 bin metrekare yeÅŸil alan oluÅŸturduk. Yani Çamlıca Kulesi Türkiye'ye yayıncılık alanında çaÄŸ atlattığı gibi, yeÅŸile ve çevreye olan saygımızın, sahip çıkışımızın bir ifadesi haline geldi. Dünyaya örnek bir çevre projesine dönüÅŸtü. Çamlıca Kulesi, yayıncılık hizmetlerinin yanında sosyal alanları, restoranları, eÅŸsiz manzaralı seyir terasları ve interaktif aktivite alanları ile Ä°stanbul için eÅŸsiz bir turizm ve cazibe merkezi olacaktır."

Bakan KaraismailoÄŸlu, insan, yük ve veri ulaÅŸtırmada CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın ortaya koyduÄŸu vizyon doÄŸrultusunda dev adımlar attıklarını dile getirerek, yaptıkları her iÅŸin Türkiye'nin âli menfaatlerini ve gelecek hedeflerini desteklemek için yapıldığını söyledi.

Daha nice hizmetler ve çağın ruhuna uygun altyapı çalışmaları ile Türkiye'yi, dünyanın geliÅŸmiÅŸ ülkeleri arasında layık olduÄŸu konuma getireceklerine iÅŸaret eden KaraismailoÄŸlu, Çamlıca Kulesi'nin inÅŸasında emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.