Sosyal Medya

Güncel

''Erdoğan, 20'ye yakın ABD'li şirketle görüşecek''

Reuters'ın Türk yetkililere dayandırdığı habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çarşamba günü yaklaşık 20 ABD'li şirket yöneticisi ile görüşme gerçekleştirecek.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, 20'ye yakın ABD'li büyük ÅŸirketin üst düzey yöneticisiyle video konferans yöntemiyle çarÅŸamba günü akÅŸam saatlerinde bir araya geleceÄŸi bildirildi.

Reuters'ın konuya yakın dört kaynaÄŸa dayandırdığı haberinde, toplantının ABD Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar BirliÄŸi ve CumhurbaÅŸkanlığı Yatırım Ofisi tarafından organize edileceÄŸi belirtildi. Bir kaynak, ABD hükümetinin planlamada yer almadığını belirtti.

Bir kaynak, 14 Haziran'da gerçekleÅŸecek NATO Zirvesi'nde yüz yüze gerçekleÅŸecek Biden-ErdoÄŸan görüÅŸmesi öncesinde gerçekleÅŸecek toplantının ABD'li firmalar ile nabız yoklama niteliÄŸi taşıdığını söyledi.

Kaynaklardan biri, "Ankara, yerli ve yabancı katılımcılara Türkiye'nin önemli bir ortak olduÄŸu mesajını vermek istiyor" dedi.

Haberde, görüÅŸmenin gündeminde Türkiye'nin yatırım ortamı ve ekonomik görünümünün yer alacağı belirtildi. Buna göre, toplantıda bir konuÅŸma yapacak olan ErdoÄŸan daha sonra ÅŸirketlerden gelecek soruları yanıtlayacak.

Konuyla ilgili dördüncü bir kaynak da, katılımcılar arasında Microsoft ve Netflix gibi büyük ABD'li ÅŸirketlerin de bulunduÄŸunu söyledi.

ABD Ticaret Odası Sözcüsü e-posta ile yaptığı açıklamada, toplantının özel ve gizli olduÄŸunu belirterek, daha fazla detay paylaÅŸamayacaklarını söyledi. CumhurbaÅŸkanlığı Yatırım Ofisi ve TOBB konuyla ilgili yorum yapmadı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile ABD BaÅŸkanı Biden arasındaki ilk görüÅŸme 23 Nisan'da gerçekleÅŸmiÅŸti. CumhurbaÅŸkanlığı Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığı'ndan yapılan açıklamada telefon görüÅŸmesinde ErdoÄŸan ve Biden'ın "ikili iliÅŸkilerin stratejik doÄŸası ve karşılıklı çıkar iliÅŸkileri temelinde iÅŸbirliÄŸinin geniÅŸletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususlarında mutabık kaldığı' belirtilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.