Sosyal Medya

Güncel

İtalya hükümetinde faşizm belirtileri

İtalya'nın aşırı sağcı İçişleri Bakanı Matteo Salvini, "etnik bakkalların" akşam saat 21:00'den sonra açık kalmasını yasaklamayı öngören planını açıklayınca ırkçılık suçlamalarına maruz kaldı.



Ä°çiÅŸleri Bakanı Matteo Salvini sosyal medya üzerinden canlı yayınla yaptığı açıklamada, hükümetin güvenlik paketine "etnik dükkanların" da dahil edileceÄŸini ve bu dükkanların akÅŸam saat 21'den sonra kapatılacağını duyurarak, "Etnik dükkanlar akÅŸamları ayyaÅŸların, torbacıların, bela yaratanların uÄŸrak mekanı haline geliyor" ifadelerini kullandı.
 
Salvini, yabancılara karşı olmadığını ancak bu dükkanların neredeyse tamamının yabancılar tarafından iÅŸletildiÄŸini ve sorun çıkaran insanların buluÅŸma noktası olduÄŸunu, bu dükkanlarda buluÅŸan insanların sokaklara idrar ve dışkı yaptığını iddia etti.
 
Salvini’nin açıklamalarının, Ä°talya'da baÅŸta BangladeÅŸliler olmak üzere çoÄŸunlukla Asya kökenli kiÅŸilerin iÅŸlettiÄŸi bakkal türü iÅŸletmeleri hedef aldığı anlaşılıyor. Ä°ÅŸletmecilerinin ağırlıkla BangladeÅŸ kökenli olması nedeniyle "bangla" olarak da anılan bu bakkallar özellikle akÅŸam saatlerinde ve acil alışveriÅŸler için sıklıkla kullanılıyor.
 
ANA MUHALEFETTEN IRKÇILIK SUÇLAMASI
 
Ana muhalefet partisi Demokratik Parti'den (PD) Andrea Romano, "Bu bakkallar, diÄŸer dükkanlara benzer ÅŸekilde aynı gıda ürünleri satıyor, etnik olan tek yanları iÅŸletmecileri" dedi ve bu yüzden hedef alınmalarının ırkçılık teÅŸkil ettiÄŸini söyledi. PD'den Senatör Monica Cirinna da geçmiÅŸte Yahudilere yapılan ırkçı uygulamalara atıfla "Salvini acaba ne zaman vitrinlere sarı yıldız asılması emri verecek? Bütün bunların bir adı var: buna faÅŸizm denir, ülkemiz bunu daha önce de ağır biçimde gördü ve yaÅŸadı" dedi.
 
Ä°çiÅŸleri Bakanı Salvini iktidar ortağı ve aşırı saÄŸcı görüÅŸleriyle biliniyor. Göçmen karşıtı politikaların başını çeken Salvini’nin görüÅŸleri Avrupa BirliÄŸi ülkelerinde tepkiyle karşılanırken Ä°talya’da popüler hale getiriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.