Sosyal Medya

Güncel

Brunson'ın ailesi: Erdoğan'a dua ediyoruz

Türkiye ile ABD arasında krize neden olan ve önceki gün tahliye edilen Amerikalı rahip Andrew Brunson'ın ailesi, Erdoğan için dua ettiklerini açıkladı.



Önceki gün hakkında tahliye kararı verilen ve ülkesi ABD'ye dönen rahip Brunson'un ailesi, iki yıllık aradan sonra oÄŸullarına kavuÅŸmanın sevinci içerisinde.
 
Amerika'nın Sesi'nden Mehmet ToroÄŸlu ve Tezcan TaÅŸkıran'a konuÅŸan Anne Pamela, Brunson'ın serbest bırakılacağı konusunda her ne kadar iyimser olsalar da, daha önce de birçok kez benzer beklenti içine girdiklerini, bu yüzden içlerinde yine biraz korku olduÄŸunu söyledi. Bu kez oÄŸullarının serbest kaldığını öÄŸrendiklerinde büyük sevinç yaÅŸadıklarını anlatan Pamela Brunson, "Tanrı'nın çok sayıda edilen dualara yanıt verdiÄŸini hissettim. Geceyi kilisemizden bir grupla Andrews için dua ederek geçirmiÅŸtik. Ama bunun gerçekten olacağından yine de emin deÄŸildik, dolayısıyla hoÅŸ bir sürpriz oldu" diye konuÅŸtu.
 
Baba Ron Brunson da, oÄŸullarının hapiste olduÄŸu süre boyunca dua etmek dışında ellerinden bir ÅŸey gelememesinin acısı ve üzüntüsünü yaÅŸadıklarını belirtti. Andrew'e yöneltilen suçlamaların onun karakterine ve yetiÅŸme tarzına aykırı olduÄŸunu kaydeden baba Ron, "O Türk halkını her zaman çok sevdi ve Türk hükümetine ters düÅŸecek asla herhangi bir ÅŸey yapmadı. Onun haksız yere suçlandığını görmek çok zordu" dedi.
 
Ron Brunson, oÄŸlu ve eÅŸi için, "yapabilseler hala Türkiye'de kalırlardı. Bir zamanlar bize, ‘emekli olup Amerika'ya dönmeyi planlamıyoruz. Türkiye'de yaÅŸayacağız, çünkü burada olmayı seviyoruz' demiÅŸlerdi. Dolayısıyla bu olanlar onlar için büyük bir hayal kırıklığıydı çünkü Türkiye'de kalamayacakları bir gelecekle karşı karşıyaydılar. KoÅŸullar onlar için güvenli olsa tekrar gitmekten çok mutlu olurlar. Türkiye'ye olan sevgileri orada kaldıkları 25 yıl boyunca deÄŸiÅŸmedi. Türkiye'ye ve Türk halkına karşı hiçbir kinleri yok" diye konuÅŸtu.
Anne Pamela da, oÄŸlunun Türkiye'ye olan sevgisini "Bence Andrew Türkiye uÄŸruna geri dönüp canını vermeye hazır. Bunu yapabileceÄŸini düÅŸünüyorum ama çocukları var; en küçük oÄŸlu uzun süre babasız büyüdü. Andrew ona babalık etmek istiyor" diye konuÅŸtu.
 
'ERDOÄžAN Ä°ÇÄ°N DUA EDÄ°YORUZ'
 
Trump: Brunson'un serbest bırakılmasında yardımı için ErdoÄŸan'a teÅŸekkür etmek isterim
Baba Ron Brunson, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a mesajının ne olduÄŸunun sorulması üzerine, "Türkiye'nin çok zor bir zamandan geçtiÄŸinin farkındayız. Vermesi gereken bazı zor kararlar vardı ve bunlar kolay deÄŸil. Bir ülkenin liderisiniz ve ülkede, ekonomide zorluklar yaÅŸanıyor, üzerlerinde birçok baskı var. Onun için dua ediyoruz. Tanrı'nın onu alacağı kararlarda irfan sahibi kılması için dua ediyoruz" dedi.
 
Brunson çifti, BaÅŸkan Donald Trump baÅŸta olmak üzere yönetim ve Kongre'de oÄŸullarının serbest kalması için uÄŸraÅŸan tüm ekibe teÅŸekkür ederek, "Onların çabaları olmasaydı Andrew bugün özgür olmayabilirdi" ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.