Sosyal Medya

Güncel

NBC televizyonu: Türkiye ile ABD ‘gizli’ anlaşma yaptı, Brunson serbest kalacak

ABD’nin önde gelen televizyonlarından NBC, darbe girişiminin ardından tutuklanan ve Türkiye ile ABD arasında krize neden olan ABD’li papaz Andrew Brunson’ın, iki ülke arasındaki ‘gizli’ bir anlaşmayla birkaç güç içinde serbest bırakılacağını iddia etti.



Haberde Donald Trump yönetiminden üst düzey yetkililerin Türkiye’yle anlaÅŸma yaptığı ve Brunson’ın hakkındaki suçlamaların cuma günkü duruÅŸmada düÅŸürüleceÄŸi bilgisine yer verildi. Bilginin kaynağı olarak üst düzey ABD’li yetkililer gösterildi.
 
AnlaÅŸmaya BMGK’da varılmış
 
AnlaÅŸmanın geçen ay Türk ve ABD’li yetkililer arasında, ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo ve Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın da katıldığı BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Kurulu esnasında yürütülen temaslar sonucunda varıldığı belirtildi.
 
ABD DışiÅŸleri Bakanı Pompeo, Brunson’ın bu ay içinde serbest kalabileceÄŸini iddia etmiÅŸti.
Brunson’ın duruÅŸması yarın.
 
Detaylar belirsiz
 
Detayların henüz belirsiz olduÄŸu ancak gizli anlaÅŸmanın ABD’nin Türkiye’ye uyguladığı ekonomik baskının hafifletilmesine iliÅŸkin mutabakatı içerdiÄŸi belirtilen haberde, Trump yönetiminin Türkiye’nin Brunson’ı serbest bırakacağına tamamıyla güvenmediÄŸi belirtildi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan bir yetkili, “Brunson’ın masum olduÄŸuna inanmayı sürdürüyoruz ve Cuma günkü duruÅŸma Türk yargı sisteminin bir Amerikan vatandaşını serbest bırakması için baÅŸka bir fırsat” ifadelerini kullandı.
 
Haberde Türk ve ABD taraflarının bu iddia karşısında yorum yapmamayı tercih ettiÄŸi kaydedildi.
 
Brunson davası
 
Darbe giriÅŸiminin ardından gözaltına alınan Brunson, 9 Aralık 2016’da tutuklanarak cezaevine gönderilmiÅŸti.
 
Brunson hakkında ‘FETÖ’ye ve PKK’ya üye olmamakla birlikte örgüt adına suç iÅŸlemek’ten 15, ‘casusluk’tan da 20 yıl olmak üzere 35 yıl hapis cezası istenmiÅŸ, rahip 25 Temmuz’da saÄŸlık sorunları gerekçesiyle ev hapsine alınmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.