Sosyal Medya

Güncel

İngiltere'den Suudi Arabistan'a Kaşıkçı tehdidi

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, 2 Ekim'den bu yana kayıp olan Washington Post gazetesi yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne dair iddiaların doğrulanması halinde Suudi Arabistan'ın ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalacağını söyledi.



AFP'ye demeç veren Hunt, "Uzun süre kendisini Suudi Arabistan'ın dostu olarak gören insanlar, bunu çok ama çok ciddi bir sorun olduÄŸunu söylüyor. EÄŸer bu iddiaların gerçek olduÄŸu ortaya çıkarsa, bunun ciddi sonuçları olur. Zira dostluÄŸumuz ve iÅŸbirliÄŸimiz ortak deÄŸerlere dayanıyor" ifadelerini kullandı.

Ä°ngiltere DışiÅŸleri Bakanı Jeremy Hunt, Cemal Kaşıkçı'nın durumuyla ilgili görüÅŸtüÄŸü Suudi mevkidaşı Adil el-Cubeyr'e, Türkiye'nin yürüttüÄŸü soruÅŸturmada tam iÅŸbirliÄŸi yapmaları çaÄŸrısında bulunmuÅŸtu.

 

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine büyük katkılarda bulunan ve OrtadoÄŸu'nun en etkin gazetecilerinden biri olarak bilinen Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu'na gitmiÅŸ, kendisinden bir daha haber alınamamıştı.

Kaşıkçı hakkında parçalanarak vahÅŸice öldürülmek de dahil çeÅŸitli iddialar yer alıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.