Sosyal Medya

Kürsü

Akif Beki- Kaşıkçı’nın kaybolması da ‘algı operasyonu’ymuş

Akif Beki- Karar



Açlık çeken birini, hissettiÄŸi ÅŸeyin algı operasyonundan kaynaklandığına inandırabilir misiniz? Sandığı gibi aç deÄŸil, aslında gayet tok olduÄŸuna sizin demenizle ikna olmasını bekler misiniz? Sırf siz öyle söylediÄŸiniz için açlığı giderilip karnı doyar mı?
 
Suudiler, ‘algı operasyonu’nu Arapça deÅŸifre ederek iÅŸte bunu baÅŸarmaya çalışıyor.
 
Gazeteci Cemal Kaşıkçı’yla ilgili gözlerimizle gördüÄŸümüz, kulaklarımızla duyduÄŸumuz ÅŸeylerin birer yalandan ibaret olduÄŸunu telkin ediyorlar.
 
Aslında olmayan ÅŸeylerin yaÅŸanmış olduÄŸuna inandırılıyormuÅŸuz. Ortadan kaybolması ÅŸeytanca istismar ediliyor, haksız karalamalara ve suçsuz rejimi kötüleme kampanyalarına alet ediliyormuÅŸ.
 
Kaşıkçı’nın konsolosluk kapısından girdiÄŸini görüyor ama aynı güvenlik kamerası görüntülerinde çıktığını günlerdir hala görmüyoruz ya...
 
YanıltılıyormuÅŸuz, Kaşıkçı o kapıdan girdiÄŸi gibi çıktığı halde, çıkmadı diye bize yalan söyleniyormuÅŸ.
 
O gün 15 esrarengiz Suudi’nin iki uçakla gelip akÅŸamına apar topar dönmesinde de bir gizem yokmuÅŸ. AbartılıyormuÅŸ, rastlantı eseri o güne denk gelmiÅŸ. Anlam yüklemek, altında hinlik aramak kötü niyetli ve rejim aleyhtarı propagandaymış.
 
Kaşıkçı, korkunç bir cinayete kurban gitmemiÅŸ...
 
Asıl Reuters, Washington Post ve diğerleri maksatlı yalanlara yani algı operasyonlarına kurban gitmiş.
 
Kaşıkçı’nın tuzaÄŸa çekildiÄŸi, hunharca öldürüldüÄŸü, vahÅŸice katledildiÄŸi filan planlı bir dezenformasyonmuÅŸ...
 
Asıl tuzaÄŸa Batı medyası düÅŸmüÅŸ. Türk emniyet ve istihbarat yetkililerine dayandırılan tüm haberler, uydurmaymış.
 
Kaşıkçı’nın iÅŸlemleri için kasten Ä°stanbul’a yönlendirildiÄŸi, Türkiye’nin seçilmesinin Ankara’ya da bir mesaj vermeyi amaçladığı asılsız bir komplo teorisiymiÅŸ.
 
Aksine, Ankara’nın bilinçli olarak aÅŸağılandığı, tasarlanarak gözdağı verildiÄŸi havası yayılıp Türkiye’yle Suudi Arabistan karşı karşıya getirilmek isteniyormuÅŸ.
 
Ä°ki tarafa da düÅŸmanlık besleyen ‘ÅŸer mihrakları’nın hileleriymiÅŸ bunlar.
 
‘Dış güçler’in bu hain saldırısına hizmet etmemek için, gözlerimize ve kulaklarımıza itibar etmememiz gerekiyormuÅŸ.
 
***
 
Gördüklerimizin yanıltıcı, duyduklarımızın aldatıcı olduÄŸunu sabah akÅŸam iÅŸte bu yaygaralarla pompalıyor Suud medyası.
 
Kral’ın sadık sesi Arabiya TV, Kaşıkçı’nın Arabistan’da yaÅŸayan oÄŸlu Salah’ı konuÅŸturuyor, söylenmesi gerekenleri ona söyletiyor.
 
Kaşıkçı’yı bir daha çıkmadığı konsolosluk kapısında bekleyen ve ortadan kaybedildiÄŸini ihbar eden niÅŸanlısı Hatice Cengiz için, “O kadını tanımıyorum, nereden çıktı, kimdir bilmiyoruz” dedirtiyor.
 
Kaşıkçı’yı saÄŸ olarak en son gören kiÅŸi niÅŸanlısı. Ortadan kaldırıldığının, içeriden bir daha çıkmadığının canlı ÅŸahidi o. Ama tanıklığı, bizzat Kaşıkçı ailesinin aÄŸzından sulandırılıyor, itibarsızlaÅŸtırılıyor.
 
Sorsanız, ne idüÄŸü belirsiz bir ajan provokatör, ortalığı karıştırıyor, ailesiyle yakın irtibat içinde Kaşıkçı’nın akıbetini aydınlatmaya çalışan Suudi yetkilileri itibarsızlaÅŸtırmakla görevli. SoruÅŸturmayı saptırmaya, gerçekleri çarpıtmaya ve rejimi kendi vatandaşını boÄŸazlayan gaddar bir katil gibi göstermeye uÄŸraÅŸan karanlık güçlerin emrinde bir proje o...
 
***
 
Bir hafta öncesine kadar, yaÅŸayan en popüler Suudi gazeteciydi Cemal Kaşıkçı. Serbest bir tartışma ortamında özgürce konuÅŸmak istediÄŸi için kaçmak zorunda kalmıştı.
 
Ülkesinde tutuklanan gazeteci arkadaÅŸlarının tek suçlarının bağımsız kafaları olduÄŸunu, muhalif bile olmadıklarını söylüyordu.
 
EleÅŸtirileri olmakla birlikte kendisini de muhalif diye görmüyor ve tanımlamıyordu. Ama canını kurtaramadı...
 
Suud’u güya liberalleÅŸtirecek açılımların Suudiyye TV ekranında artık bir reklam yüzü var. Başı yarı açık bir kadın spikere, haber sundurmaya baÅŸladılar. Fakat hak ve özgürlük istediÄŸi için tutuklanan kadınları serbest bırakmıyor bu reformlar. Tıpkı Kaşıkçı’ya can güvenliÄŸi saÄŸlayamadığı gibi...
 
Görünürde özgürlükçü ama arka planda yasakçı, vitrinde deÄŸiÅŸimci ama perde gerisinde baskıcı bir rejim, ÅŸimdi bize görünüÅŸe aldanmamamızı söylüyor.
 
Algı operasyondan ÅŸikayetin kendisi bir algı operasyonu denemesiyse, algı operatörünü kime ÅŸikayet edebilirsiniz ki?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.