Sosyal Medya

Aile YaÅŸam

Bebeği uyutmak isterken bayıltıyoruz

Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen 'Bebek ve Uyku' seminerinde bebeği sallayarak uyutmanın tehlikeleri ve doğru yöntemler anlatıldı



Kağıthane Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen “Bebek ve Uyku” konulu seminerde Bebek Uyku Danışmanı Sinem Akınal, annelerle bir araya geldi. Kağıthane Belediyesi Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda gerçekleÅŸen seminerde annelerin doÄŸum yaptıktan sonra çocuklarını uyutmakta çok zorluk çektiÄŸi belirtildi. Akınal, seminerde çocukların sallayarak uyutulmasının yanlışlığını vurguladı ve bebekleri doÄŸru uyutmanın yöntemlerini anlattı.

Annelerin merak ettiÄŸi soruları cevaplayan Akınal, bebeklerin uyutulması konusunda uyku düzeninin önemine deÄŸindi. Kağıthane Belediye BaÅŸkanı Fazlı Kılıç da seminerin sonunda annelere verdiÄŸi bilgilerden ötürü Bebek Uyku Danışmanı Sinem Akınal’a teÅŸekkür etti.

BEBEĞİNİ SALLAYARAK UYUTANLAR DİKKAT

Bebekler için uykunun önemini belirterek yapılan yanlışlara dikkat çeken Bebek Uyku Danışmanı Sinem Akınal, “Bizde yanlış bilinen çok ÅŸey var, sallayarak uyutmak yapılan en büyük hatalardan biridir. ÇocuÄŸu sallayarak uyutmak bayıltmak anlamına gelir” dedi.

SALLAYARAK UYUTMAK BAYILTMAK ANLAMINA GELÄ°R”

Ailelerin bebeklerine uyku alışkanlığı kazandırma konusunda bilinçli olması gerektiÄŸine dikkat çeken Bebek Uyku Danışmanı Sinem Akınal, “Önce annelerin bilinçlenmesi gerekir çünkü bizde yanlış bilinen çok ÅŸey var. Bunların başında da bebeÄŸi sallayarak, sürekli kucağında pışpışlayarak uyutmak geliyor. Bunların hepsi kötü uyku alışkanlıklarıdır ve bağımlılık yapan ÅŸeylerdir. Hepsi uykusuzluk olarak geri dönüyor ve bu anneyi de mutsuz eden bir ÅŸey. Sallayarak uyutmak yapılan en büyük hatalardan biridir. ÇocuÄŸu sallayarak uyutmak bayıltmak anlamına gelir. Sallama sırasında çocuklar hafif uykuya geçer, derin uykuya geçmez ve sık sık gece boyunca uyanırlar” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.