Sosyal Medya

Güncel

Bozdağ: Türkiye'yi oyalamaktan vazgeçin...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “ABD, PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütleri konusunda Türkiye’yi oyalamaktan vazgeçmeli” dedi.



Başbakan Yardımcısı Bozdağ sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

SINIRIMIZDA TERÖRİST ORDUSU KURULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

“Zeytin Dalı Harekatı ile bölgeyi terörden arındıracağız. Ãœlkemizin, sınırımızın ve bölgenin güvenliÄŸini saÄŸlayacağız. Sınırımız boyunca kurulması planlanan terör koridoru ve terörün devletleÅŸtirilmesi projesini çökerteceÄŸiz. PKK/KCK/PYD ve YPG’nin Kuzey Suriye’de etnik ve ideolojik temizlik yapmasına, bölgenin demografik yapısını deÄŸiÅŸtirmesine ve yeni göçlere engel olacağız. Sınırımız boyunca Sınır Güvenlik Gücü kılıfı altında terörist ordusu ve terör devleti kurulmasına izin vermeyeceÄŸiz.''

TABELA DEĞİŞİKLİĞİ TERÖRİSTLERİ GİZLEYEMEZ

''Sınırımızın ve bölgenin güvenliÄŸini saÄŸlayacağız. Afrin bölgesindeki Kürt, Türkmen ve Arap kardeÅŸlerimizi terör örgütlerinin baskısı ve zulmünden kurtaracağız. Bölgede barış, huzur, güven ve istikrar ortamını yeniden tesis edeceÄŸiz. Can ve mal emniyetini temin ve tahkim edeceÄŸiz. Bu nedenlerle ABD, PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütleri konusunda Türkiye’yi oyalamaktan vazgeçmeli; isim veya tabela deÄŸiÅŸikliÄŸi ile terör örgütlerini ve teröristleri gizleyemeyeceÄŸini, bu suretle gerçeÄŸi deÄŸiÅŸtiremeyeceÄŸini ve kimseyi aldatamayacağını bilmeli; PYD ve YPG’nin terör örgütü olduÄŸunu amasız ve fakatsız kabul etmeli; terör örgütleriyle iÅŸbirliÄŸini ve terör örgütlerine verdiÄŸi eÄŸitim, donatım, silah, mühimmat, araç, gereç ve diÄŸer bilumum desteklerini sonlandırmalı; terör örgütlerine verdiÄŸi silahları toplamalı; PYD/YPG terör örgütleriyle iÅŸbirliÄŸinin ve bunlara desteklerinin sebeplerini anlatarak Türkiye’yi iknayı bırakmalı; Türkiye’ye verdiÄŸi sözleri tutmalı; Türkiye’yi anlamalı; Türkiye’nin karşı karşıya olduÄŸu tehlike, tehdit, saldırı ve diÄŸer riskleri görmeli ve kabul etmeli; ahde vefası olan bir müttefik gibi hareket etmeli; Türkiye’yi rahatsız eden eylem ve söylemlerden vazgeçmeli; kendini Türkiye’nin yerine koymalı ve yaptıklarını bir de bu zaviyeden ele almalıdır. Bunların yapılmaması halinde yapılacak her ÅŸey, zaman ve emek kaybıdır.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.