Sosyal Medya

YaÅŸam

Çiftçi dağıttı devlet topladı

Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Gürsel Küsek, Tarım Reformu kapsamında Türkiye’deki bütün tarım arazilerini sulamaya elverişli duruma getirmek için toprak toplulaştırma çalışmaları yaptıklarını söyledi.



Küsek, Türkiye’de tarım arazileri hissedarı olan 40 milyon kiÅŸi içinden ancak 3 milyon kiÅŸinin tarımla uÄŸraÅŸtığını kaydetti. Küsek “Åžehirlerde yaÅŸayan ama köyünde tarım arazisi olan 37 milyon insan köylerindeki arazilerini akrabalarına emanet ediyor. Hisseler ayrı ama tarımla uÄŸraÅŸmadıkları için akrabaları ilgileniyor” diye konuÅŸtu.

DÜZGÜN ARAZÄ°DE DOÄžRU TARIM YAPILIR

Çiftçilerin taleplerine her zaman öncelik verdiklerini belirten Küsek ÅŸunları söyledi: “Biz Tarım Reformu Genel MüdürlüÄŸü olarak çiftçinin menfaatine kamulaÅŸtırma yerine toplulaÅŸtırma yaparak örneÄŸin 20 dönümlük bir arazinin 500 metrkaresini alıyoruz. Bu araziyi parsellere göre sulama kanalına yakın olacak ÅŸekilde düzenliyoruz. KuÅŸbakışı baktığınız zaman cetvelle çizilmiÅŸ gibi tarım arazilerini; yolu yapılmış, sulama hizmeti getirilmiÅŸ, hem de tapu kadastrosu güncellenmiÅŸ bir ÅŸekilde hak sahiplerine teslim ediyoruz“ 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.