Sosyal Medya

Güncel

Cameron'dan IŞİD'e katılanlara sert uyarı

İngiltere Başbakanı Cameron, "Suriye'ye ve Irak'a IŞİD için savaşmaya giden İngiliz vatandaşları, Birleşik Krallık'ın düşmanlarıdır" dedi.



Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron, Irak'ta ve Suriye'de IŞİD için savaÅŸmaya giden vatandaÅŸlarına seslenerek, "Sizler, BirleÅŸik Krallık'ın düÅŸmanlarısınız" dedi. 

Genel BaÅŸkanı olduÄŸu Muhafazakar Parti'nin Birmingham ÅŸehrinde düzenlenen yıllık kongresinde konuÅŸan Cameron IŞİD'le ilgili, "Bu insanlar ÅŸeytan. Bunlar çocukları öldürüyor, kadınlara tecavüz ediyor, inanmayanları soykırımla tehdit ediyor, gazetecilerin ve yardım çalışanlarının baÅŸlarını kesiyor" dedi. 

BirleÅŸik Krallık'ın Irak'ta sürdürdüÄŸü hava operasyonlarına deÄŸinen Cameron, IŞİD'le mücadele edilmezse, sokaklara terör getireceÄŸini kaydetti. Cameron, BirleÅŸik Krallık'ı güvende tutmak için ellerinden gelen herÅŸeyi yapacaklarını belirterek, BirleÅŸik Krallık'tan Suriye'de ve Irak'ta IŞİD için savaÅŸmaya giden Ä°ngiliz vatandaÅŸlarına ÅŸöyle seslendi:

"Suriye'ye ve Irak'a seyahat edecekseniz sizi durdumak için yetkimiz dahilindeki herÅŸeyi yapacağız. Pasaportlarınıza el koyacağız, mahkum edeceÄŸiz ve eÄŸer hali hazırda bölgedeyseniz, o zaman Ä°ngiltere'ye geri dönüÅŸünüze engel olacağız. Sizler IŞİD'e katılarak hangi tarafta olduÄŸunuzu gösteriyorsunuz. Sizler BirleÅŸik Krallık'ın düÅŸmanlarısınız."

Ä°ngiltere BaÅŸbakanı Cameron, binlerce Ä°ngiliz askerinin görev yaptığı Afganistan'a dikkati çekerek, "Bu görev, bu yıl sonunda sona erecek. Afganistan misyonunun sona erecek olması, tehdidin sona ereceÄŸi anlamına gelmiyor" dedi. David Cameron, "Ä°slamcı aşırı terörizm" tehdidinin, IŞİD dolayısıyla Irak ve Suriye'de hala mevcut olduÄŸunu dile getirdi. 

BirleÅŸik Krallık'tan yaklaşık 500 kiÅŸinin Suriye'de ve Irak'ta IŞİD saflarında savaÅŸmaya gittiÄŸi tahmin ediliyor. Ä°ngiltere dünden bu yana Irak'taki çeÅŸitli IŞİD hedeflerini bombalıyor.

AA HABER

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.