Sosyal Medya

Makale

Bu rengarenk politikacıya inanılır mı?

Bukalemun gibi, bulunduÄŸu her yerin rengine bürünmenin bu kadarına da ‘Pess!.’

***

Tirajı 300 bin civarında olmasına raÄŸmen, Almanya’nın en ciddî gazetelerinden sayılan ‘Süddeutsche Zeitung’a konuÅŸan HDP EÅŸbaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, başında bulunduÄŸu HDP’nin PKK ile iliÅŸkili olmadığını, o örgütün hedef kitlesinin Ä°ran, Suriye ve Irak olduÄŸunu söylemiÅŸ; 29 Eylûl günü..

Yani, Türkiye’nin 1984 tarihinden beri kendisine karşı silahlı mücadele verdiÄŸini zannettiÄŸi  PKK örgütü hiç de sanıldığı gibi, ‘Türkiye’ye düÅŸmanlık besleyen bir örgüt deÄŸil’ de, ‘Türkiye’nin komÅŸularından Ä°ran, Irak ve Suriye’yi hedef almış’ imiÅŸ.. 

Yani demek oluyor ki, Türkiye vehimlere kapılmış ya da çok sevdiÄŸi komÅŸularını korumak için, kendisini gereksiz yere bu ateÅŸin içinde atmış!

***

Bu zamana kadar, DemirtaÅŸ için, ‘Barışçı laflar ediyor;  HDP’nin iki yüzünden birisi.. F. YüksekdaÄŸ ‘ÅŸahin’  yüzü; DemirtaÅŸ ise ‘barış güvercini’ rolünü oynuyor’ gibi deÄŸerlendirmelerde bulunan ve ama, onu inandırıcı bulmakta zorlandığını söyleyenlerden birisi de bu satırların sahibi.. 

DemirtaÅŸ, sözkonusu gazeteye verdiÄŸi mülâkatta, yeni bir çehresini daha göstermiÅŸ ve ‘Ne HDP’yi desteklemek, ne de ona zarar vermek, PKK’nın hedefi deÄŸil.. PKK’nın kendi ajandası var..’ demiÅŸ ve ‘Biz rakib deÄŸiliz. Bizim PKK ile ortaklığımız da yok. Ona düÅŸmanlık da beslemiyoruz. PKK; Ä°ran, Suriye ve Irak’ta da örgütlü.. Hedef kitlesi farklı.. (...)’ Biz PKK’yı temsil etmiyoruz, PKK da bizi temsil etmiyor. Bu, PKK’nın eylemlerini bizim üzerimize yıkmak için, hükümetin propagandası.. Seçmenlerimiz de PKK’yı AK Parti’nin gördüÄŸü gibi görmüyor..’ iddiasında bulunmuÅŸ..

İnanalım mı?

Yani, Türkiye’nin 30 yıllık iddiaları bir korku ve bir paranoia üzerine kurulu imiÅŸ!.  

DemirtaÅŸ herhalde, baÅŸkalarının zekâsıyla alay ederek, kendisini zekî göstermeye çalışıyor. (Ä°nsanın, ‘Bizi ne yerine koyuyorsan, sen osun!.’ diyeceÄŸi geliyor..) 

***

Sahi, 7 Haziran seçimlerinden sonra, bir ara, ‘PKK, ‘ama..’ filan demeden silah bırakmalıdır!’ dediÄŸinde, Amerikan izin ve himayesinde Kandil’de karargâh kuran savaÅŸ baronlarından Duran Kalkan’dan, ‘Bazı siyasetçiler bize çaÄŸrı yapıyor, “kayıtsız ÅŸartsız mücadeleyi bırakın, teslim olun..’ diye. Nereye teslim olacağız? Siz ne yaptınız ki, bize çaÄŸrı yapıyorsunuz?’ diye zılgıt  yiyen ve suskunluÄŸa bürünen kiÅŸi, DemirtaÅŸ deÄŸil miydi?.

KCK EÅŸbaÅŸkanı Cemil Bayık da, 20 Temmuz 2015 günü, kürd halkını, silahlanmaya ve tünel ve siper hazırlamaya çağırmamış mıydı? ‘Halkımız meÅŸru savunmasını geliÅŸtirmeli, silah almalı, kendini eÄŸitmeli ve örgütlemeli. köylerde, kentlerde, mahallelerde yer altı sistemi, tüneller, mevzi sistemi geliÅŸtirmeli.’  diyen kimdi? Ve bunlar bu ülkede uygulanmadı mı? 

***

PKK’nın sivil siyaset faaliyetlerini düzenleyen KCK’nın, 12 Haziran günü yaptığı, ‘Åžunu açıkça vurgulamalıyız ki, PKK’nın, Türkiye’ye karşı silahlı mücadeleyi bırakma konusu ve bunun iradesi tamamen bize aiddir..’ açıklaması da herhalde bir hitabet denemesi deÄŸildi.  Aynı ÅŸekilde, (PKK’nın Kandil’deki lider kadrosundan) Murat Karayılan da, 29 Haziran 2015 günü, ‘Açıkça söyleyeyim, eÄŸer Rojava’ya‚ (orada bir devlet kurulması halinde) müdahale ederlerse, o zaman Türkiye’nin tümü bir savaÅŸ sahasına dönüÅŸür. Türkiye yetkilileri halkımızın 6-7-8 Ekim’deki kalkışını unutmamalıdır’ dememiÅŸ miydi?

***

DemirtaÅŸ’a göre ise.. (YDG-H) gibi yan örgütlerin ya da GüneydoÄŸu ÅŸehirlerinde özyönetim adı altında giriÅŸilen, ‘Kobani’ benzeri kanton bölgeler tesis etmeye kalkışan DBP isimli gölge partinin de PKK’yla bir irtibatları ve de uygulamalarının, Türkiye’yle hiç ilgisi yokmuÅŸ, demek ki!? 

***

Halkı yanıltma çabalarının bu kadarına da, evet, ‘Pess!’ doÄŸrusu..

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.