Sosyal Medya

Makale

Aşkı ölüm, ölümü aşk bildik - (Muhammet Mursi’ye Selam)

AÅŸkı ölüm, ölümü aÅŸk bildik. Yolumuz, ezeli ve ebedi yar aÅŸkına uzun mu? Uzun, dikenli mi dikenli, sarp yokuÅŸlar var mı? Var, sürgün var mı? Var, zindan var mı? Var, sonuçta güzel ölüm var mı? Var.

Canımız bu Sırat-ı Müstakim olan yolun sahibine feda olsun bu ölüm ister yatakta, ister daraÄŸacında bir kara celladın elinden olsun fark etmez. Ama ÅŸunu çok iyi biliyoruz ki urganda, boynumuza yaÄŸlı ilmek geçirilerek ölürsek, o cellattan ve o cellada ipi çektirenden ve onun zalim devletinden ve sisteminden uzun yaÅŸayacağız. Bunda kimsenin ÅŸüphesi olmasın.

Çünkü biz ölümü aÅŸk, aÅŸkı ölüm bildik. Biz ki umudumuza yürek giydirip ölümlere gel demiÅŸiz. Kadim tarihin sayfalarına bakarsanız, daraÄŸaçlarında sırf imanlarından dolayı Aziz ve Hâmid olan Allah’a inandıklarından, muvahhit mümin olduklarından dolayı daraÄŸaçlarında sallandırılan, Allah’ın sonsuz rızıklarından rızıklanan yaÅŸayan yiÄŸitleri görürsünüz. Åžu kesin bilinmelidir ki, direniÅŸ sabır ve saadet bizim adımızdır. Kalbimizdeki aÅŸk ve iman bizleri sonsuz sevdamıza adamıştır. Biz sevda sürgünüyüz. Gün olur, bastığımız toprağın saçlarını gözyaÅŸlarımızla ıslatırız, içimizdeki sıla özlemiyle, gün olur mahpushane avlusunda olta atarken sakalımıza rüzgâra verip derin bir ah çekeriz, yâda boynumuza dua ile çıkacağız yaÄŸlı urgana uzatırız.

Ezilenleri mazlum ve mustazafları vâris kılan Rabb’imize umut ve hüzünden damıtılmış canımızı satmak kadar karlı bir alışveriÅŸ düÅŸünmüyoruz, bu bizim için özgürlük mutluluÄŸudur. Yüzümüzde ince bir tüy gibi tebessümümüzü dualarla mayalayıp kanımızı seve seve akıtırız, mutlak sevgilimiz uÄŸruna. GöÄŸüs kafesimizde çırpınan bir kuÅŸ gibi duran ruhumuz kanatlanmak için sabırsızlanıyor. Tüm silahlar çevrilse de bizlere, soÄŸuk namlulardan kutlu müjdeler dökülür gözlerimize. Bir ÅŸafak vaktinin beyazlığında her türlü zulümlere ‘LA’ deyip kanatlanıp gitmesini ancak biz beceririz.

Ä°ÅŸte biz ölümden aÅŸk, aÅŸktan ölüm çıkartırız. Bizden önce ki kayıp giden yıldızlara gıpta ile bakıyoruz. Durmadan akan ırmakları kurutmamak için, hayatı ve ölümü beraberce sırtlayıp iman ve tevhit sularında akmaya sabrı kuÅŸanarak devam ediyoruz. Adımlarımız kavidir ve güçlüdür, çağın beton suratında izimiz kalır. Boynumuzdaki yaftaya yazılsa yazılsa, özgürlüÄŸe, adalete ölüme aşık yazısı yazılır, geriye mütebessim ölümler ve sevdamız kalır.

Kararlı bir imanla ısınır yüreÄŸimiz. Sömürü, zulüm, savaÅŸ ve kıyımlara karşı durup, gökyüzündeki mavilik kadar özgürlük yolu açılana dek adalet mücadelemiz sürecektir. Çünkü küresel emperyalizmin ve vahÅŸi kapitalizmin tarihin çöp sepetine atmaya kararlıyız. DoÄŸurgan umutlarımız, küllenmiÅŸ sevdaları ayaÄŸa kaldıracak onları yeÅŸertecek yılkı büyüyen gözlere fer olacak, yeryüzü gül bahçesine dönecek ve insanımızın yaralı bilinçleri berrak ferasetlere dönecek.

AÅŸkımızın sızısı çölleÅŸen yürekleri kabartacak, zihinlere vurulan paslı köhnemiÅŸ zincirleri kırıp, kaybedilen özgürlük günlerini tüm haklılığımızla yeniden elde edeceÄŸiz.

Nar dalına asılmış gülüÅŸlerimize kavuÅŸacağız bir gün. Mızraba daha gür vuracağız ki yankılansın dört bir yanda zafer türkülerimiz. Tüm yıkılan yürekleri onarmak için vahiy güneÅŸinin aydınlığına yaslanıp ondan güç alarak zulümle örülen günleri Nur’a çıkarmak, adalete götürmek için, aÅŸkımızı imana katıp son nefesimize kadar mücadele azmi ve kararlılığında olacağız.

Ä°man ve adalet çiçekleri dökeceÄŸiz özgürlük günlerine böyle biline. AÅŸkımızı ölüm, ölümü aÅŸk belleyip sakalımızı yele, boynumuzu ipe versek de cellatlardan fazla yaÅŸayacağımızı zalim sistemden daha fazla hayatta kalacağımızı herkesin çok iyi bilmesi gerekir.

Bizden sonra, geride kalanlara bırakacağımız miras, zulme karşı direniÅŸimiz ve öfkemiz olacak. Kalbimiz kardeÅŸlik ve direniÅŸ saflarında atacak. Bu çileli, bu meÅŸakkatli bu onurlu yolda, dilimizde zafer marÅŸlarıyla, yüreklere göz kırparak, mutlak muÅŸtuyu yeryüzüne düÅŸürmek pahasına ölümü aÅŸk, aÅŸkı ölüm bildik.

 

  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.