Sosyal Medya

Makale

Alternative für die Türkei

Kısa adı AfD olan Alternative für Deutschland (Almanya için Alternatif), Stuttgart’ta düzenlediÄŸi kongreyle iktidar yürüyüşüne hazırlanıyor.

Malum; yabancı düşmanlığını -bilhassa Ä°slam/Müslüman düşmanlığını- meslek edinen bu parti, son eyalet seçimlerinde ‘rüştünü’ fena halde ispat etmiÅŸti.

Stuttgart’taki kongre münasebetiyle nümayiÅŸler tertipleyip polis tarafından coplanmak ve derdest edilmek pahasına AfD’yi tel’in eden birkaç bin Alman başımız gözümüz üstüne, fakat Almanya siyasetinde yabancı düşmanlığının yükseliÅŸi önlenebileceÄŸe benzemiyor.

AfD ile kalsa gene iyiydi; kalmıyor ama.

AfD’yi doÄŸuran kültürel ve sosyal iklim, “merkez partileri”ni de bu yönde ‘ses’ vermeye sevk ediyor.

Hıristiyan Birlikçileri değil sadece; Sosyal Demokratları da.

Yeni değil, öteden beri.

***

Sosyal Demokrat Partili eski baÅŸbakanlardan Gerhard Schröder daha 2005 senesinde “Almanya’da paralel cemiyetler istemiyoruz” diye haykırmış, o dönemin YeÅŸiller kökenli Sosyal Demokrat Partili İçiÅŸleri Bakanı Otto Schily de “En iyi entegrasyon asimilasyondur” diye kestirip atmıştı; tam AfD’nin aÄŸzına layık.

Aynı partiden Thilo Sarrazin, 2009’da verdiÄŸi bir mülakatta çok daha ileri gidip, Almanya’daki Türklerin ve Arapların entegrasyona direnen asalaklar olduÄŸunu ‘tespit’ etti, 2010’da yayımlanan bir kitabında Türklerin Almanya’yı iÅŸgalinden ve dahî cahilleÅŸtirmesinden dem vurdu, ÅŸimdilerde de Suriyeli muhacirlerin teÅŸkil ettiÄŸi kültürel tehdide dikkat çekiyor!

Schily’den bahsederken “YeÅŸiller kökenli” dedik… “YeÅŸiller” demiÅŸken: Geçen senenin kasım ayındaki parti kongresinde YeÅŸiller’in liderlerinden Cem Özdemir, masum insanların katledildiÄŸi terör eylemlerinden Ä°slam’ı sorumlu tutmamak gerektiÄŸine dair laflara artık katlanamadığını söyleyince kongre salonu alkıştan yıkıldı. Böylece, “multikulti” partisi YeÅŸiller’in “Islam is an evil religion” (“Ä°slam kötücül bir din”) diyen ABD’li evanjelist kanaat önderi -11 Eylül saldırıları üzerine “Yeni bir Haçlı Seferi” ilan eden George W. Bush’un da akıl hocası- Franklin Graham’a katıldığını öğrenmiÅŸ olduk!

***

Siyasette Ä°slam düşmanı görmek için Almanya’ya kadar gitmeye gerek yok.

Efendimiz’e (sallallahu aleyhi vesellem) hakareti marifet belleyen CHP’li ve HDP’li siyasetçiler malum.

Bu partilerin ‘yabancı’ düşmanlığı da malum. (“Yabancı”yı tırnak içine aldım, çünkü düşmanlık ettikleri Suriyeliler bize yabancı filan deÄŸil.)

KahramanmaraÅŸ’ta Suriyeliler için bir mülteci kampının inÅŸa edilmesini engellemek isteyen CHP’li ve HDP’li milletvekilleri geçenlerde beraberce nümayiÅŸe koÅŸtu. O milletvekillerinden Hüseyin Çomak (CHP), Suriyeli muhacirlere niçin karşı olduklarını anlatırken “Çünkü kültürleri, ahlâk anlayışları bizden farklı” dedi. AfD’liler, PEGIDA’lılar da Müslüman göçmenlere düşmanlık ederken aynı ÅŸeyi söylüyorlar.

Almanya ve genel olarak Batı’daki yabancı düşmanlığının dayandığı “Yabancılar iÅŸlerimizi elimizden alıyor”, “Sosyal güvenlikten geçinen yabancılar ekonomimize yük oluyor”, “Yabancılar suç makinesi” gibi argümanlar da aynen tekrar ediliyor Suriyeli muhacirler meselesinde.

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, “Suriyelilerin daha maliyetlerinin farkında deÄŸiliz. Yarın göreceksiniz bu insanlardan yeraltı dünyasının önemli aktörleri çıkacak. Bütün düzenimiz bozulacak” demeye kadar vardırdı ‘yabancı’ düşmanlığını. Al sana AfdT: Alternative für die Türkei!

Geçen seçim döneminde “Gaziantep’den 500 bin Suriyeli gidecek, 500 bin turist gelecek” diyen MHP’li Ãœmit ÖzdaÄŸ ve “Ordu beni seçerse, buraya bir tane bile Suriyeli sokan namussuz ÅŸerefsizdir” diyen MHP’li Cemal Enginyurt’u anmadan geçmeyelim.

Almanya’da “Türkler dışarı!”, Türkiye’de “Suriyeliler dışarı!”

Al birini, vur ötekine!

***

Bu vesile ile, yol kesip Kürt olmayan sürücülerin arabalarını yakan PKK’lıları ve “Kafkaslardan, BoÅŸnaklardan gelenler, siz bu ülkenin sahipleri deÄŸilsiniz. Haddinizi bileceksiniz!” diyen HDP’li Sırrı Sakık’ı da analım.

Onlara göre Çerkesler, Boşnaklar, hatta Türkler bile düşmanlığı hak eden yabancı kategorisinde!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.