Sosyal Medya

Güncel

AK Parti'den İç Güvenlik Paketi açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İç Güvenlik Paketi'nin komisyona çekilmesinin söz konusu olmayacağını söyledi.



Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan ElitaÅŸ, Ä°ç Güvenlik Paketi üzerinde yapılan görüÅŸmelerde muhalefet partilerinin yumuÅŸamalarını arzu ettiklerini belirtti. 

Muhalefetin özellikle Meclis BaÅŸkanvekillerine uyguladıkları ÅŸiddetten vazgeçmesi gerektiÄŸini kaydeden ElitaÅŸ, "Hanım Meclis BaÅŸkanvekili'ne yaptıkları mobing affedilebilir bir durum deÄŸil. AyÅŸe Nur Hanım'ı bir hafta süresince olaÄŸanüstü derecede yıprattılar. Ä°ç tüzük uygulanmıyor. Åžiddetle karşı karşıyayız. Terörize edilmiÅŸ grupların Meclis BaÅŸkanvekillerini engellemeye çalıştıkları, iç tüzüÄŸün rafa kaldırıldığı bir durum uygulanıyor. AK Parti kendine yakışan bir tavırla TBMM'yi çalıştırmaya çalışıyor " dedi.

"Ä°ç Güvenlik Paketi" üzerindeki görüÅŸmelerin devam edeceÄŸini belirten ElitaÅŸ, ÅŸunları söyledi:

"Bütün siyasi partilere, 'Ä°çiÅŸleri Komisyonu baÅŸkanlığında, her partiden bir uzman milletvekilinin oluÅŸturduÄŸu heyet, otursun anlaÅŸsınlar bakalım' dedik. Ama maalesef bu konuyla ilgili herhangi bir yaklaşım görmedik. En son CHP Grup BaÅŸkanvekili, 'Biz kimseyle görüÅŸmeyiz, uzlaÅŸmayız' demiÅŸ. Bu, HDP'nin söylemleri ile deÄŸiÅŸecek bir iÅŸ deÄŸil. YumuÅŸama tarzı gösterirlerse memnuniyet duyarız. Muhalefetin verdiÄŸi önergeleri kontrol edin, ciddiye alınıp alınmayacağını anlarsınız. 

Genel Kurul'da 33 maddeyi bitirdik. Muhalefetin Genel Kurul'da verdiÄŸi önergelere bakarsanız, ciddiyetinin ne olduÄŸunu anlarsınız. MHP de CHP de HDP de ciddi bir önerge getirirse, bakarız, deÄŸerlendiririz."

"KOMÄ°SYONA ÇEKÄ°LMESÄ° MÜMKÜN DEĞİL"

ElitaÅŸ, Ä°ç Güvenlik Paketi'nin Ä°çiÅŸleri Komisyonu'na çekilmesinin söz konusu olmayacağını belirterek, "Zaten Genel Kurul'da kabul edilen 33 maddenin komisyona geri çekilmesi mümkün deÄŸil" dedi.

"ONLAR HAYAL GÖRÜYOR"

Muhalefetin ilk 3 maddenin kabul edilmediÄŸine yönelik BaÅŸkanlık Divanı'na baÅŸvurusuna iliÅŸkin soru üzerine ElitaÅŸ, "Onlar hayal görüyorlar" yanıtını verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.