Sosyal Medya

Güncel

ABD'den Rusya'ya tehdit

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin 28. Oturumu'nun açılışına katıl John Kerry, Rusya'ya sert uyarıda bulundu. Facebook Twitter Linkedin Google



ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry,Rusya'nın Minsk AnlaÅŸması'nı uygulamaması durumunda sorunlu ekonomisine daha da yük olacak kaçınılmaz sonuçlara katlanması gerektiÄŸi ikazında bulundu.

BirleÅŸmiÅŸ Milletler Ä°nsan Hakları Konseyi'nin 28. Oturumu'nun açılışına katıldıktan sonra basın toplantısı düzenleyen Kerry, insan hakları ihlalleri konusunda BM'de Ä°srail'e karşı aşırı bir ön yargı olduÄŸunu belirtti.

Kerry, "ABD, BM sistemini kötüye kullanarak Israil'i yasa dışı kılmak ve dışlamak isteyen her türlü giriÅŸime veya gruba karşı çıkacaktır" diye konuÅŸtu.

Kerry, Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov ile de bir araya geldiÄŸini ve görüÅŸmede Suriye, Ukrayna, IŞİD ve Ä°ran ile sürdürülen nükleer müzakereler konularını ele aldıklarını ifade etti.

Rusya'ya ve ayrılıkçılara Minsk AnlaÅŸması'nın tüm maddelerinin yerine getirilmesi konusunda çaÄŸrısını yinelediÄŸini söyleyen Kerry, "Aksi takdirde Rusya'nın sorunlu ekonomisi kaçınılmaz sonuçlarına katlanacak" dedi.

Kerry, Suriye'deki krize de deÄŸinerek, durumun hayal edilemeyecek derecede kötüye gittiÄŸini, yerlerinden edilen Suriyelilerin DAEÅž, El-Nusra, rejim ve diÄŸer radikal gruplar yüzünden hiçbir yere kıpırdayamadıklarını dile getirdi.

Kerry, "Lavrov ile görüÅŸmemde, ortak bir zeminde buluÅŸmaya yönelik atılabilecek adımları ele aldık. Krizin askeri yollarla çözülemeyeceÄŸi, siyasi çözüme ihtiyaç duyulduÄŸu konusunda mutabık kaldık" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ä°RAN Ä°LE NÜKLEER GÖRÜÅžMELER

Ä°ran ve 5+1 grubu arasında yürütülen nükleer müzakerelerde nihai anlaÅŸmaya varmanın mümkün ancak kesin olmadığını anlatan Kerry, ÅŸunları söyledi:

"Åžu an için hiçbir anlaÅŸma yok, kısmı anlaÅŸma bile yok. Ä°ran kendisinden beklenen kararları almazsa bir anlaÅŸma olmayacak. Bütün konular üzerinde anlaÅŸmaya varılmazsa herhangi bir antlaÅŸma olmayacak. Müzakerelerde bir takım ilerlemeler saÄŸlandı ama hala alınması gereken çok yol var ve zaman iÅŸliyor."

YENÄ°AKÄ°T

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.