Sosyal Medya

Dünya

'Rus turistlerin yeni rotası'

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın uluslararası ilişkiler komitesi başkan yardımcısı Svetlana Svetlana Jurova, Mısır ve Türkiye’ye getirilen kısıtlamalar nedeniyle Rus turistlerin artık Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitmeye başlayacağını açıkladı.



BirleÅŸik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE)Rusya Ekonomi ve Finans Forumu’nda konuÅŸan Rus vekil “Mısır ve Türkiye ile Rusya arasındaki mevcut durum kuÅŸkusuz Arap Emirlikleri için yeni imkânlar yaratıyor, özellikle de turizm alanında. Bilhassa Sibirya ve uzak doÄŸu bölgemizden Rus turistler memnuniyetle buraya (BAE’ye) gelecektir” dedi.

Bu baÄŸlamda Rus ve Arap iÅŸadamları arasında yeni iÅŸbirliklerinin kurulabileceÄŸini de kaydeden Jurova “Rusya ve BAE arasında özellikle de gündemde olanlar ışığında turizm sektörü daha da geliÅŸecek” ifadelerini kullandı.
Rus Kogalımaviya Havayolları'na ait, içinde 224 kiÅŸinin bulunduÄŸu Airbus A321 uçağının Sina Yarımadası'nda düşmesinin ardından 6 Kasım’da Mısır’a uçak seferleri durdurulmuÅŸtu. Türkiye’nin Suriye sınırında Rus Su-34 savaÅŸ uçağını düşürmesinin ardından da, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ekonomik kısıtlamalar çerçevesinde Türkiye’ye tur satışlarının durdurulmasını öngören yasayı dün imzaladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.