Sosyal Medya

Coğrafyamız

'IKBY doğalgazı Türkiye ve Avrupa'nın ihtiyacını karşılar'

IKBY Parlamentosu Enerji Komisyonu Başkanı Cevdet, Kürdistan bölgesinin Türkiye ve Avrupa'nın doğalgaz ihtiyacını karşılayabileceğini söyledi.



Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) dünyaya sevk edilmeyi bekleyendoÄŸalgaz deÄŸerlendirilemediÄŸi için toprakta yanıyor.

Süleymaniye ile Kerkük arasında bulunan Ã‡emçemal ilçesindeki bir tarlada toprak ve suya karışan doÄŸalgazkendiliÄŸinden yanıyor. Kürt bölgesindeki birçok sahada petrol ve gazdan kaynaklanan yanmalar, bölgenin yeraltı kaynakları açısından ne kadar zengin olduÄŸunu gösteriyor.

Öte yandan Süleymaniye ili Enerji Komisyonu BaÅŸkanı Galip Muhammet,Süleymaniye ilinin en zengin doÄŸalgaz rezervlerine sahip olduÄŸunu belirterek, "Süleymaniye'de 5 trilyon feetküp doÄŸalgaz rezervi bulunuyor. Kürdistan bölgesindaki doÄŸalgazın yüzde 80'i bu bölgede bulunuyor" dedi.

IKBY Parlamentosu Enerji Komisyonu Başkanı Şerko Cevdet ise Kürt bölgesinin zengin petrol ve doğalgaz yataklarına sahip olduğunu ancak bundan şu ana kadar istifade edilemediğini söyledi.

Cevdet, Kürdistan bölgesinin Türkiye ve Avrupa'nın doğalgaz ihtiyacını karşılayabileceğini kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.