Sosyal Medya

Dünya

'Fatih’te IŞİD ofisi yok'

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, 'Her gördükleri sakallıyı IŞİD zannediyorlar. Fatih’te IŞİD ofisi yok' dedi.



Alman basınının duyurduÄŸu 'Avrupa’dan Suriye ve Irak’a savaÅŸmaya giden IŞİD militanlarının Ä°stanbul Fatih’te bir irtibat bürosundan yönlendirildiÄŸine' iliÅŸkin haberleri, Ä°stanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok yalanladı.

Al Jazeera Türk muhabirinin sorusu üzerine açıklama yapan Altınok, “Öyle bir ÅŸey yok. Her gördükleri sakallıyı IŞİD zannediyorlar. Fatih’te öyle bir ofis söz konusu deÄŸil” dedi. Bu tür haberlerin gündem yaratmaya yönelik olduÄŸunu vurgulayan Altınok, “Bu tür örgütlere yönelik çalışmalarımız aralıksız sürüyor” derken, yasal çerçevede gerekenin mutlaka yapıldığını ifade etti. Altınok, “Burası çok büyük bir metropol. Alan çok geniÅŸ ancak biz ve arkadaÅŸlarımız üzerine düÅŸen görevi en iyi ÅŸekilde yapmaya çalışıyor. Hatta yapıyor diyebilirim” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Avrupa’dan IŞİD’e katılan militanlar konusunda haber yapan Alman Devlet Televizyonu ARD, IŞİD’in Ä°stanbul Fatih’te gayriresmi bürosu bulunduÄŸunu iddia etmiÅŸti. Habere göre, Avrupa’nın çeÅŸitli ülkelerinden IŞİD saflarına katılmak isteyen militanlar önce Ä°stanbul’a gidiyor. Fatih semtinde adresi gizli tutulduÄŸu öne sürülen irtibat bürosu aracılığıyla Suriye sınırına götürülen militanların burada küçük rüÅŸvetler karşılığı rahatlıkla sınırı geçtiÄŸi ileri sürülüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.